Ορέστης Τρίκας: Από τα «σκοτεινά making movies» στον «Πρίγκιπα και Φτωχό»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κάθε φορά που τον βλέπω στην σκηνή με εκπλήσσει όλο και περισσότερο. Έτσι κτίζονται οι εκτιμήσεις. Ευγενικός πάντα και  μετρημένος,  ξέρει το κάθε του βήμα και προχωράει πάντα με σταθερά  βήματα.

Ο λόγος για τον ηθοποιό Ορέστη Τρίκα, που φέτος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Στα σκοτεινά making movies» του Γιώργου Ηλιόπουλου  στο CARTEL αλλά είναι και ο αγαπημένος των παιδιών, αφού παίζει και στην παιδική παράσταση «Πρίγκιπας και Φτωχός» της Κέλλυς Σταμουλάκη  στο ΑΒΑΚΙΟ παιδικό στέκι.

 

Μιλάει στη Λαμπριάνα Κυριακού

Δεύτερη χρονιά για την παράσταση «Στα σκοτεινά making movies»  μίλησε μου για την παράσταση Ορέστη Τρίκα και για την δική σου παρουσία στην παράσταση.

Το «Στα Σκοτεινά – Making Movies» είναι ένα ημερολόγιο συναντήσεων. Δεν είναι μονόλογοι, αλλά μια σειρά διαλόγων – μια σειρά εξομολογήσεων. Μια άσκηση συνειδητοποίησης και κατανόησης. Είναι μια διαδρομή προς τα μέσα – μια συνάντηση με το σκοτάδι που θέλει να γίνει φως.

Μέσα από το έργο ανακαλύπτουμε και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις σκοτεινές πλευρές των ηρώων που   θέλουν, ελπίζουν, και αποζητούν τη λύτρωση, άσχετα αν για κάποιους τελικά, δεν θα έρθει ποτέ.

 

Προσωπικά εσυ κάνεις αυτή τη διαδρομή προς τα μέσα σου;

Τώρα πια ναι, κάθε βράδυ, εκεί, λίγο πριν κοιμηθώ όταν έχουν πέσει οι άμυνες και οι φοβίες  συναντιέμαι με τον εαυτό μου και τα λεμε, κάνω τον απολογισμό της ημέρας.. παλιότερα φοβόμουν η ακόμα αν θες δεν ήξερα τον τρόπο.. το να έρθεις  αντιμέτωπος με  την αλήθεια σου είναι κάτι δύσκολο, επίπονο και ψυχοφθόρο..

Τι είναι αυτό που  μένει από αυτή τη διαδρομή;

Μα φυσικά η γνώση. Η συνειδητοποίηση,  γιατί πια, ότι  φοβόσουν ότι πραγματικά επιθυμείς όσα πραγματικά Έχεις ανάγκη τα ανακαλύπτεις και τα αγκαλιάζεις, άρα αγαπάς τον εαυτό σου και έτσι μπορείς να πορεύεσαι στην ζωή με δύναμη.


Ποια είναι τα μηνύματα της παράστασης;

Πολλές φορές και το  παρελθόν μας  και τα  παιδικά βιώματα μας στοιχειώνουν  και μας διαμορφώνουν.  Αν  καταφέρεις να ονοματίσεις τα προβλήματα αυτά  και να τα φέρεις στο φως Χωρίς λογοκρισία χωρίς φόβο και να τα αντιμετωπίσεις,  το μονό σίγουρο είναι  ότι θα βγεις κερδισμένος.


Για πόσες παραστάσεις ακόμη θα βρίσκεστε στο Cartel;

θα  είμαστε στo cartel κάθε τέταρτη και πέμπτη στις 20.30 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2016.


Σε βλέπουμε και στην παιδική παράσταση της Κέλλυς Σταμουλάκη «Πρίγκιπας και Φτωχός» στο Αβάκιο παιδικό στέκι.  πώς είναι να παίζεις σε ένα παιδικό έργο;


Το  θέατρο για παιδιά πιστεύω ότι είναι για τον ηθοποιό μια ευκαιρία να γίνει  και πάλι παιδί. Είναι  τεράστια χαρά να έχεις 1000 ζευγάρια γουρλωμένα ματιά κάθε πρωί να σε κοιτάνε και να ρουφάνε την κάθε πληροφορία και να την φιλτράρουν με τέτοιο τρόπο που πραγματικά ένας ενήλικας πολλές φορές θεωρώ ότι έχει ξεχάσει να Κάνει. Μου δίνει μεγάλη χαρά και πραγματικά ευχαριστώ την κελλυ  Σταμουλακη που με εμπιστεύθηκε για άλλη μια φορά και μου πρόσφερε απλόχερα ένα τόσο ενδιαφέρον ρόλο


Βάλε μας λίγο στην υπόθεση του έργου!

Η θεατρική σκηνή μεταφέρεται  στην παραμυθένια  εποχή του 16ου αιώνα.  Δυο παιδιά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το  ένα τη ζωή του άλλου. Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο διάδοχος του θρόνου και το άλλο ο Τομ, ένας  φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν  και τότε θα ξεκινήσει μια σειρά από  απίστευτα μπερδέματα και συναρπαστικές περιπέτειες γεμάτες αγωνία που θα οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.


Ποιος είναι ο ρόλος σου στο παιδικό;

Εγώ υποδύομαι τον σκανταλιάρη Τομ ένα φτωχό αγόρι που ζει με την μητέρα του και τον πάτερα του σε μια Παραγκούπολη. Ο  μπαμπάς βασιλιάς τις κουρελαρίας και μέγας λωποδύτης γαλουχεί τον Τομ μαθαίνοντας του να ζητιανεύει και να κλέβει για να ζήσει. ο κακομοίρης Τομ από την άλλη θέλει να ζήσει μια άλλη  ζωή μακριά από κλεψιές και κομπίνες με την βοήθεια της μητέρας του πηγαίνει κρυφά στον πάτερα Αντριου που του μαθαίνει γράμματα  άλλα το μεγαλύτερο του όνειρο είναι να γίνει μια μέρα πρίγκιπας για να γλιτώσει από τις κακουχίες της ζωής. Η μοίρα θα του παίξει ενα πολύ περίεργο παιχνίδι και για μερικές μέρες το όνειρο του θα γίνει πραγματικότητα,  όμως αυτό που θα ανακαλύψει τελικά είναι ότι μπορεί κάποιοι να έχουν τα πάντα άλλα τελικά να μην έχουν τίποτα γιατί αν δεν είσαι ο εαυτό σου δεν είσαι τίποτα.


Πώς είναι το παιδικό κοινό σε σχέση με το ενήλικο;

Είναι  πιο ζωντανό πιο αληθινό. Το  παιδί όταν κάτι του αρέσει θα το πει θα το φωνάξει δε θα ντραπεί και όταν πας να το κοροϊδέψεις θα το καταλάβει και θα αντιδράσει. θα σου δώσει την αγάπη του απλόχερα και θα σε σεβαστεί αν κάνεις και εσύ το ίδιο

Έχουμε σχέδια για το άμεσο χρονικό διάστημα;

Ναι  βρίσκομαι σε συζητήσεις για δυο θεατρικές παράστασης και μια σειρά


Μια ευχή για τα Χριστούγεννα και αυτό το νέο έτος!

Εύχομαι  να ήμαστε όλοι καλά, υγιείς, και να έχουμε διπλά μας ανθρώπους που μας νοιάζονται και μας αγαπάνε πραγματικά.

 

 

ΥΓ:

Στα σκοτεινά making movies


Κείμενο: Γιώργος ΗλιόπουλοςΣυντελεστές

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίλλυ Τερτήπη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Λεγάτου

Μουσική: Σωτήρης Καστάνης

Φωτογραφία promo/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

Φωτογραφίες παράστασης: Μαρία Σαλταούρα – Παναγιώτης Γραμματικάκης

Βίντεο: Γιώργος Τσιρογιάννης


Παίζουν: Ορέστης Τρίκκας, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Λάζαρος Βασιλείου, Λία Τσάνα

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 12€

Μειωμένο: 8€


Πληροφορίες εκδήλωσης

Τεχνοχώρος Cartel

Αγίας Άννης & Μικέλη 4, Βοτανικός, Αθήνα , +306939898258 , tzimafay@gmail.com

Από Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 έως Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.00

Διάρκεια: 100′ (10′ διάλειμμα)

Είσοδος 8 – 12 ευρώ

 

 

Πρίγκιπας και Φτωχός


Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ενορχήστρωση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Χορογραφίες: Τζένυ Τοψίδη
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κουστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι:
Μελίνα Κανά / Κωνσταντίνα (διπλή διανομή)
Τάσος Χαλκιάς
Ορέστης Τρίκας
Νίκη Γρανά
Μαυρίκιος Μαυρικίου
Παύλος Εμμανουηλίδης
Λευτέρης Τσάτσης
Δημήτρης Σταματελόπουλος
Πάνος Τοψίδης
Ελένη Καρβέλη
Νίκος Παρασκευόπουλος
Αγγελική Παρδαλίδου
Δάφνη Καφετζή
Έλενα Παπαδημητρίου
Γιώργος Σαμαράς

ΑΒΑΚΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 7-11

«Για την πλούσια παραγωγή αποφάσισε με γενναιοδωρία ο πρίγκιπας και για τις τιμές ο φτωχός»

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Ομαδικό (απο 6 άτομα ): 8 ευρώ
ΑΜΕΑ/Άνεργοι/ Πολύτεκνοι: 8 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.