Eφυγε… ο David Bowie.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε, έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 69 ετών ο μεγάλος βρετανός καλλιτέχνης David Bowie. .Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στο Sky News ο εκπρόσωπός του.
Ο Davis Robert Jones, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947.

Η πρώτη του επιτυχία ήρθε το 1969 με το τραγούδι Space Oddity.

Το καλλιτεχνικό του επιστέγασμα ήρθε το 1972 με το άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars , ένα άλμπουμ που ενθάρρυνε την εικόνα του ροκ σταρ σαν εξωγήινο.

Συνδυάζοντας το βρετανικό mod με το ιαπωνικό Καμπούκι και τη ροκ μουσική με το θέατρο, ο Bowie δημιούργησε τον επιδεικτικό για την εποχή, alter ego, ανδρόγυνου στυλ, Ziggy Stardust.

Τρία χρόνια αργότερα ο Bowie πέτυχε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, με το Νο 1 single “Fame” από το άλμπουμ του Top 10, Young Americans και στη συνέχεια ακολούθησε o ροκ δίσκος Station to Station, ο οποίος είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει μέχρι το νούμερο 3 στα charts, ενώ τοποθετήθηκε και στο Top 10 των επιτυχιών της «Χρυσής Εποχής»

Άλλα αξιομνημόνευτα κομμάτια του ήταν το Let’s Dance, το Space Oddity, το Heroes, το Changes, το Under Pressure, το China Girl, το Modern Love, το Rebel, Rebel, το Panic in Detroit.

Ο David Bowie πρωταγωνίστησε με επιτυχία και σε μία σειρά ταινιών, όπως το «The Man Who Fell to Earth» (1976), το «Merry Christmas Mr Lawrence» με αποκορύφωμα το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στην ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Ο Τελευταίος Πειρασμός».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.