Ευκλ.Τσακαλώτος:Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση άμεσα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα στο άμεσο μέλλον αποδέχεται ο υπουργός Οικονομικών, κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

“Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι συμφωνημένη. Αποτελεί δέσμευσή μας”, σημειώνει ο Ευ. Τσακαλώτος, όπως προκύπτει από το προδημοσιευμένο κείμενο της συνέντευξης που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή στη Handelsblatt.

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο των επαφών που είχε στο Βερολίνο, τόσο ο Γερμανός ομόλογός του, Wolfgang Schaeuble, όσο και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Alexander Stubb, αλλά και ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, όλοι τους, ξεκαθάρισαν πως ο ρόλος του  ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι “μη διαπραγματεύσιμος”.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα έχει τη φύση μόνο τεχνική υποστήριξης, αλλά θα πρόκειται για ενεργό συμμετοχή σε χρηματοδοτικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει εντός των επόμενων εβδομάδων την πρώτη αξιολόγηση, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται στην Ε.Ε. σχετικά με την πορεία εφαρμογής των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

“Εμείς λέμε πως θα μπορούσε να γίνει μέσα σε κάποιες ημέρες. Ο Dijsselbloem, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, είπε πως θα χρειαστούν μήνες, όμως μεταξύ των μηνών και των ημερών, είναι οι εβδομάδες. Νομίζω ότι πρόκειται για μια καλή εκτίμηση. Λαμβάνω κλίμα καλής πρόθεσης από τους πάντες. Επομένως, θεωρώ πως  θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, ενδεχομένως, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες”, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

ΕπιμέλειαΜ.παναγιωτου
.

Πηγή HANDESLPLAT

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.