Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η γραμμή Φάμελλου, τέλος το θρίλερ με τις εκλογές – Η διαμάχη Γεροβασίλη – Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 4η ΜΕΡΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το θέμα με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ έληξε καθώς πέρασε η γραμμή του Σωκράτη Φάμελλου και επικράτησε η πρότασή του να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου.

Τέλος στο θρίλερ των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από ένα πρωτοφανές πινγκ πονγκ τοποθετήσεων από τον Στέφανο Κασσελάκη, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Σωκράτη Φάμελλο.

«Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά» τόνισε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το θέμα με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ έληξε καθώς πέρασε η γραμμή του Σωκράτη Φάμελλου και επικράτησε η πρότασή του να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου ώστε να μην υπάρξει βαθύτερη εσωστρέφεια στο κόμμα. Η πρόταση εγκρίθηκε δια ανατάσεως της χειρός από τα μέλη.

Μετά τη σημερινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καταθέτοντας κοινή πρόταση με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου και επιβεβαίωση από το συνέδριο της εμπιστοσύνης του στον πρόεδρο κόμματοςώστε «να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 4η ΜΕΡΑ
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Σήμερα είμαστε εδώ με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ η βάση με δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους και έχουμε τη λαμπρή δυνατότητα να λύσουμε τα μεγάλα θέματα, με τα μέλη του κόμματος και τη δημοκρατική εκπροσώπηση τους που είναι εδώ», είπε. Ανέφερε ότι ανέλαβαν την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και του Γιώργο Τσίπρα να καταθέσουν μια «πολύ απλή πρόταση αλλά πολύ σημαντική πολιτική πρόταση». «Προτείνουμε να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο στη συνέχεια, το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να πεις ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δε χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκηνα πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών. Με νέα πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξη μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα, συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του τέταρτου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε και να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας». «Είναι μία πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα. Πάει μπροστά την αριστερά και την κοινωνία και κρατάει όλους μας ενωμένους», τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα του Στέφανου Κασσελάκη με την Όλγα Γεροβασίλη

Να ανακαλέσει την πρόκλησή του προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη η Όλγα Γεροβασίλη.

«Αγαπητέ Στέφανε, στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’. Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω», είπε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο συνέδριο.

«Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 4η ΜΕΡΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές» απάντησε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κ. Γεροβασίλη παίρνοντας εκ νέου το λόγο, είπε μεταξύ άλλων ότι το συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο και πως δεν είναι εκείνη που έβαλε την πρόταση για εκλογές.

Εν συνεχεία έγινε η ψηφοφορία επί της πρότασης Σ. Φάμελλου- Ν. Παππά – Γ.Τσίπρα, δια ανάτασης των καρτών των συνέδρων. «Παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης από συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς αλήθεια θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες;»

«Σας καλώ όλοι να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε όχι με βάση αυτό που θα θέλαμε, αλλά με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντι μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία στο Συνέδριο.

Τόνισε ότι «ο ιστορικός ηγέτης της παράταξης μας αν και από μακριά ζητά νέα κάλπη για πρόεδρο. Η συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντι μου. Πώς γίνεται να τη ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει ήδη κι άλλη υποψηφιότητα για πρόεδρος, και πώς αλήθεια θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μία απόφαση ματαίωσης εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου, θα ήταν σα να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης είπε ότι άλλαξε την ώρα της ομιλίας του για να απευθυνθεί στους συνέδρους τώρα, «γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα η τίποτα». «Από χθες σύνεδροι που νοιάζονται, πονούν το ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέας εκλογής προέδρου. Το εκτιμώ ειλικρινά πάρα πολύ. Μία συντρόφισσα η Αθήνα δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χθες το βράδυ με πλησίασε με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές προέδρου. Μου ζήτησε να προστατέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου, ειλικρινά», είπε. Πρόσθεσε ότι «δίπλα στην Αθήνα, δίπλα σε τόσους από σας βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν το ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με απόλυτη ανιδιοτέλεια, δηλώνουν ότι ‘δε χρειάζεται εκλογές, έχουμε πρόεδρο τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε’. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Επιτρέψτε μου όμως να σας εξηγήσω γιατί αυτό δυστυχώς δεν γίνεται», είπε.

Ο κ. Κασσελάκης διάβασε το εξής: «‘Αντί να σερνόμαστε σε μία παρατεταμένη κρίση που οδηγεί σε νέα εκλογική συρρίκνωση μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξη μας, στα μέρη μας». «Αυτό είναι απόσπασμα από την προχθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε.

«Θέλω να ξέρετε ότι θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω», τόνισε.

Εν συνεχεία διάβασε επίσης: «Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Άκουσα το Δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα». «Αυτό είναι απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία της συντρόφισσας μας Όλγας Γεροβασίλη», ανέφερε.

«Δώστε καθαρές λύσεις τώρα, εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίουώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, για ανοικτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές, για να συγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προσθεσμίες, χωρίς ενδιάμεσες προθεσμίες, χωρίς αυθαίρετους όρους», τόνισε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.