Πούτιν: Αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις από τη Συρία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εντολή για σταδιακή απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια ανακοίνωση που ερμηνεύεται ως κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους της Μόσχας, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια για εξεύρεση πολιτικής λύσης στον συριακό εμφύλιο.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου τόνισε πως οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν την αποστολή τους σε μεγάλο βαθμό και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Χάρη στην συμμετοχή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και πατριωτικών δυνάμεων στη Συρία καταφέραμε να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα στη μάχη ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πούτιν.

Η Ρωσία πάντως, θα διατηρήσει τις βάσεις της στην Λαττάκεια.

Τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα είχαν Ομπάμα και Πούτιν. Οι δύο άνδρες τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής διευθέτησης στο συριακό.


Την απόφαση του Κρεμλίνου χαιρέτησε και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ:

«Όταν βλέπουμε απόσυρση δυνάμεων ο πόλεμος λαμβάνει μια διαφορετική κατεύθυνση, που είναι κάτι είναι θετικό. Αυτό κατέστη εφικτό χάρη στην καλή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας».

 

Την κατάπαυση του πυρός εκμεταλλεύτηκαν οι υποστηρικτές της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, που οργάνωσαν αντικαθεστωτικές συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις.

 

Η πενταετής σύγκρουση, της οποίας οι νεκροί ξεπερνούν τους 270.000, είναι η βασική αιτία για τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.