“Τα Πατώματα” ερμηνεύει η Μαρία Φαραντούρη σε ποίηση Μπρεχτ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Κι όμως  ακόμα και κάτω από εμάς, υπάρχουν άλλα πατώματα.
Και κάτωθε τους φαίνεται υπάρχουν άλλα πατώματα. Και ακόμα και εμάς τους κακότυχους, υπάρχουν άλλοι που καλότυχους μας λένε.
Τα πατώματα, είναι το πρώτο τραγούδι  γνωριμίας  με την  ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη  που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο από τη Μικρή  Άρκτο με τίτλο Προσωπικόν.
Πρώτη ύλη του τραγουδιού και πηγή έμπνευσης για τον Μιχάλη Καλογεράκη που υπογράφει τη μουσική,  υπήρξε ένα μικρής έκτασης ποιητικό κείμενο  του  Μπέρτολτ Μπρεχτ (σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη), γραμμένο πριν από πολλά χρόνια αλλά εξαιρετικά επίκαιρο και ευθύβολο στην καταγραφή της  εποχής μας και του ανθρώπινου τοπίου της.
Οι στίχοι αυτοί  τραγουδισμένοι από τη Μαρία Φαραντούρη, το  Μιχάλη και τον  Παντελή Καλογεράκη, έγιναν τραγούδι προορισμένο να αφηγηθεί το τώρα μας, με άμεσο τρόπο.
Ο Γιώργος Ανδρέου που  υπογράφει την ενορχήστρωση του τραγουδιού (και του ολοκληρωμένου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα), δημιούργησε  ένα ηχητικό τοπίο υπογράμμισης και σχολιασμού του τραγουδιού.
Ο Μιχάλης και ο Παντελής  Καλογεράκης τραγουδοποιοί  που διακρίθηκαν  στην 4η Ακρόαση  της Μικρής Άρκτου,  είναι δύο νέοι μουσικοί – μόλις είκοσι τριών ετών-  που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια, ποιητικό λόγο.
Το τραγούδι τους «Αυτοί παιδί μου δεν…» σε ποίηση Μιχάλη Γκανά τους έκανε ευρύτερα γνωστούς αφού ακούστηκε με ένταση από τα ραδιόφωνα στο προηγούμενο διάστημα…
Στο πρώτο ολοκληρωμένο τους δισκογραφικό εγχείρημα θα έχουν μαζί τους την σύμπραξη και συμμετοχή της σπουδαίας Μαρίας Φαραντούρη.
Το τραγούδι  Τα πατώματα  θα διατίθεται ψηφιακά, μεμονωμένα, έως την έκδοση του άλμπουμ τον  Μάιο .
{youtube}FEYKJLBULB0{/youtube}
Ποίηση:  Μπέρτολτ Μπρεχτ
Μετάφραση:  Μάριος Πλωρίτης
Μουσική:  Μιχάλης Καλογεράκης
Ερμηνεία:  Μαρία Φαραντούρη  &
Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης
Ενορχήστρωση: Γιώργος Ανδρέου
Παραγωγή:  Μικρή Άρκτος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.