Βρέθηκαν χιλιάδες Προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Άουσβιτς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Περισσότερα  από 16.000 προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν στα θύματα του Ολοκαυτώματος, βρέθηκαν   μέσα σε  αποθηκευμένα  χάρτινα κουτιά  στην Πολωνική Ακαδημία Επιστημών.

 

Το NBC αναφέρει, ότι όλα τα αντικείμενα άνηκαν στα  θύματα του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Αρχικά τα αντικείμενα αυτά,    βρέθηκαν το 1967, μετά από ανασκαφές  που έγιναν κοντά σε έναν από τους  θαλάμους αερίων του στρατοπέδου, τα οποία μετά “χάθηκαν” στην Πολωνική Ακαδημία Επιστημών.

Οι υπεύθυνοι του  Κρατικού  Μουσείου  Άουσβιτς-Μπίρκεναου, με δελτίο τύπου,  περιγράφουν  τα αντικείμενα που βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων  θερμόμετρα, κοσμήματα, πίπες καπνού και κουμπιά.

Οι ερευνητές του Μουσείου αναζητούσαν  για αρκετό καιρό τα αντικείμενα των θυμάτων, πεπεισμένοι ότι υπάρχουν περισσότερα από 400 κουτιά με αντικείμενα. Ώσπου οι  μηνιαίες έρευνες τους οδήγησαν στο κτίριο της Πολωνικής Ακαδημίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μουσείου Piotr M.A Cywinski, τα χαμένα αντικείμενα μεταφέρθηκαν από τις 3 Ιουνίου, στο μουσείο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.