Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο, πολλά θύματα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναγερμός στο Μόναχο έπειτα από πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Olympia της πόλης. Μαζική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών -κατά μαρτυρίες είναι τρεις-, αποκλείστηκε η ευρύτερη περιοχή, ακινητοποιήθηκαν όλα τα μέσα μεταφοράς.

 

Συγκεχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων -το υπουργείο Εσωτερικών στη Βαυαρία έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το θάνατο τριών ανθρώπων, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν κάπου κοντά καταφύγιο και να αποφύγουν όλους τους δημόσιους χώρους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόπλων.

Η αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε πως αυτόπτες μάρτυρες έχουν κάνει λόγο για τρεις ενόπλους, και για πυροβολισμούς εντός του εμπορικού κέντρου και σε δύο παρακείμενες οδούς

Ειδικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του εμπορικού κέντρου κοντά στο Ολυμπιακό χωριό του Μονάχου, ενώ διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα δρομολόγια τρένων, λεωφορείων και μετρό στην περιοχή.

Η επιχείρηση εκκένωσης του εμπορικού κέντρου παραμένει, εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη καθώς εντός του κτιρίου έχουν παραμείνει εργαζόμενοι.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ακτίνα 500 μέτρων.

Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται έξω από το εμπορικό κέντρο.

Πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες.

Όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες που φθάνουν από τη Γερμανία ως προς τον αριθμό των θυμάτων.

Η τοπική εφημερίδα Muenchener abendzeitung μετέδωσε στην ηλεκτρονική της πύλη, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ότι οι σοροί 15 ατόμων κείτονταν στη γη. Η εφημερίδα Abendzeitung από πλευράς της έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς. Άλλες πληροφορίες έκαναν την ίδια στιγμή λόγο για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Βαυαρία επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής το θάνατο τριών ανθρώπων. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περισσότερα θύματα, ενώ τελευταίες αναφορές σε γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus στο κέντρο της πόλης αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν «λάθος συναγερμός.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.