Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Κύπρο – τι λένε οι ειδικοί – Βίντεο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες βράδυ, 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στα χωριά Φασούλα, Άγιος Θεόδωρος Αγρού και Αυδήμου, όταν εκατοντάδες κάτοικοί τους είδαν στον ουρανό φωτεινό αντικείμενο, το οποίο ακολούθως εξερράγη και κατέπεσε σε άγνωστο σημείο.

Oι κάτοικοι των συγκεκριμένων κοινοτήτων ανέφεραν στην Αστυνομία ότι από τη πτώση του αντικειμένου προκλήθηκε εκκωφαντικός θόρυβος ενώ σείστηκε η γη σε μεγάλη απόσταση.

 

Το τοπικό site ΤοΤhemaOnline, επικοινώνησε με τον Ιωάννη Φάκα, Επίτιμο Πρόεδρο Αστροφυσικών Κύπρου, ο οποίος δήλωσε αρχικά ότι «Μετεωρίτης πέρασε από την Κύπρο. Ο μετεωρίτης κινούμενος από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά με γωνιά 45 μοίρες κατέπεσε στην θάλασσα της Μόρφου».

Σύμφωνα με τον κ. Φάκα, ο μετεωρίτης εξερράγη και διασπάστηκε. Το κυριότερο και μεγαλύτερο τεμάχιο του, κατέπεσε στην θάλασσα γι’ αυτό και εικάζεται ότι παρατηρήθηκε η δόνηση.

Ο κ. Φάκας, μας ανάφερε επίσης ότι, πως το να περνούν μετεωρίτες από το νησί, είναι συχνό φαινόμενο.

Το παράξενο της όλης ιστορίας ήταν η δόνηση που προκλήθηκε κατά την πτώση του μετεωρίτη. Αυτό όμως εξηγείται. Όπως φαίνεται από τις έρευνες των αστροφυσικών, το μεγαλύτερο τεμάχιο του είχε πέσει στην θάλασσα του νησιού.

Σύμφωνα και πάλι με τον κ. Φάκα, τέλος του χρόνου θα έρθει στο νησί η International Earth Rotation and Reference Systems Service, η οποία είναι υπεύθυνη με απόφαση των ΟΗΕ να αποφασίζει την πρόσθεση των δευτερολέπτων στα ρολόγια, αφού όταν πέφτουν πετρώματα στη γη αυξάνουν τον όγκο της.

Ένα βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, που απεικονίζει τον μετεωρίτη που έκανε έκρηξη στον ουρανό της Κύπρου, ξημερώματα Παρασκευής. Το βίντεο που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σπιτιού στην Πάφο, δείχνει την αντανάκλαση από την πτώση του μετεωρίτη, στο τζάμι του αυτοκινήτου.

{youtube}c8Os9L61MXw{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.