Δέκα χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Λαζάνη – το Θέατρο Τέχνης θυμάται

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το Θέατρο Τέχνης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του ηθοποιού, σκηνοθέτη και δασκάλου του, Γιώργου Λαζάνη.

Ο Γιώργος Λαζάνης από την αρχή της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας και για περισσότερα από 50 χρόνια αφοσιώθηκε στο  Θέατρο Τέχνης και στο όραμα του  Καρόλου Κουν. Μετά τον θάνατο του Κουν, το 1987, σήκωσε το κύριο βάρος της επιβίωσης και της συνέχειας  του Θεάτρου Τέχνης,  σύμφωνα με την επιθυμία του δασκάλου του.  Ως ηθοποιός έπαιξε  180 ρόλους, δημιουργώντας αξέχαστες ερμηνείες σε όλο το φάσμα του ρεπερτορίου, ελληνικού και ξένου. Σκηνοθέτησε πάνω από 50 έργα τόσο από το αρχαίο δράμα, όσο και  σύγχρονα, αρθρώνοντας δικό του σκηνοθετικό λόγο, παραμένοντας συγχρόνως πιστός  στις αρχές του Θεάτρου Τέχνης.  Το 1959 ανέλαβε την διεύθυνση της δραματικής σχολής του θεάτρου στην οποία δίδαξε μέχρι το 2001.


Συνάδελφοι ηθοποιοί,  μαθητές του απόφοιτοι της Σχολής, και συνεργάτες,  μουσικοί και σκηνογράφοι, θα θυμηθούν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, τον δάσκαλο και φίλο.  Θα προβληθεί ένα βίντεο με αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Γιώργου Λαζάνη και φωτογραφικό υλικό.

Η εκδήλωση θα γίνει στην σκηνή του Θεάτρου Τέχνης στην οδό Φρυνίχου τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.30.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.