Δεν πάει άλλο… Απο τον Τσακαλώτο προς τους θεσμούς…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών σήμερα, Τετάρτη, θα τεθεί το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού και το «υπερταμείο».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα της Τετάρτης θα περιλαμβάνει: Στις 15.30 Εξωδικαστικός και στις 18.00 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη, οργανωτικού χαρακτήρα, συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών, με ανοικτή την ημερομηνία αναχώρησής τους από την Αθήνα.Συμφώνα με ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος η συζήτηση περιστράφηκε μεταξύ άλλων γύρω από το άρθρο των στελεχών του ΔΝΤ.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επισήμαναν ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω μπλογκ.

Παράλληλα συζητήθηκε συμφώνα με τον ίδιο αξιωματούχο και το θέμα των εξαγγελιών Τσίπρα.

Η εκπρόσωπος του Ταμείου, αναφερόμενη στο άρθρο Τόμσεν, ανέφερε ότι δεν δυσκόλεψε τη συζήτηση και πως απλώς καταγράφηκαν οι θέσεις του ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.

Στόχος της παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα είναι να κλείσουν όσα περισσότερα γίνεται από το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας γι’ αυτό και οργανωθήκαν για τις επόμενες ημέρες αρκετές συναντήσεις, χωρίς να προσδιορίζεται η ημερομηνία αποχώρησης των θεσμών από την Αθήνα. 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.