Ιδρυση σχολής του εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την ίδρυση σχολής του εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ευρισκόμενος στο νησί μαζί με τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στα βόρεια Δωδεκάνησα.
Ο κ. Κουρουμπλής, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού, υποσχέθηκε ότι θα ιδρυθεί στο νησί, γνωστό για τη ναυτική του παράδοση, σχολή εμπορικού ναυτικού, αίτημα που η τοπική κοινωνία θέτει εδώ και αρκετά χρόνια.

Στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Καλύμνου, κυρίως για ζητήματα υποδομών και στελέχωσης των υπηρεσιών, για τα οποία ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προωθηθούν οι διαδικασίες επίλυσης σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργείαΝωρίτερα οι κ.κ. Κουρουμπλής και Σαντορινιός επισκέφθηκαν τη Λέρο, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι, ακούγοντας από πρώτο χέρι από τους κατοίκου των νησιών τα προβλήματα που απασχολούν κάθε περιοχή.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου, δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθούν το νησί της Κω, όπως ήταν προγραμματισμένο και όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες.

Σε συνάντηση πάντως που είχε με τον δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί το νησί εντός του Ιανουαρίου, με σκοπό να υπάρξει συζήτηση και συνεργασία εφ’ όλης της ύλης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.