Κυπριακό: Στο επίκεντρο τα ζητήματα Διακυβέρνησης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Άρχισε η δεύτερη μέρα διαπραγματεύσεων στη Γενεύη. Αναστασιάδης και Ακιντζί, πέρασαν το κατώφλι του Παλατιού των Εθνών, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. Κύριο θέμα διαπραγμάτευσης κατά την πρώτη συνάντηση, αυτό της Διακυβέρνησης.

Χωρίς άσπρο καπνό ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Τη δεύτερη ημέρα οι δυο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν στο πλαίσιο έξι συμφωνημένων σημείων στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία και τα θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών, έχουν ετοιμάσει έγγραφο με τις διαφωνίες στα κεφάλαια Περιουσιακού και Διακυβέρνησης, βάσει των οποίων έγινε τη Δευτέρα η συζήτηση στο Περιουσιακό και αναμένεται το ίδιο να γίνει και για το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας με πρώτο θέμα συζήτησης το Περιουσιακό, ακολούθως έγινε μια πρώτη συζήτηση πάνω σε ζητήματα Διακυβέρνησης. Στην απογευματινή συνάντηση της πρώτης μέρας έγινε brainstorming επί των ζητημάτων της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Στο ενδιάμεσο, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κ. Έιντε, παρέθεσε Διάσκεψη Τύπου στην οποία ξεκαθάρισε πολλά από τα ζητήματα, κυρίως όσο αφορά στο διαδικαστικό μέρος και τις προσδοκίες που εκπηγάζουν από τη Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.