«Έτερος Εγώ»… το αστυνομικό θρίλερ που ήρθε για να μας καθηλώσει.

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Όταν ερωτήθην ο Πυθαγόρας Τι εστί φίλος, απάντησε ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ. Η φιλία είναι ο συνδετικός κρίκος του σύμπαντος. Το Χάος που ονομάστηκε «Κόσμος» από τον Πυθαγόρα και η Πυθαγόρεια Κοσμική Αρμονία που είναι οι αριθμοί.

Να λοιπόν η αναζήτηση, το ερέθισμα του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια για την δημιουργία της νέας του ταινίας  «ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ». Επηρεασμένος  από το Πυθαγόρειο Θεώρημα πριν εφτά χρόνια, συνθέτει τις σκέψεις και τις ιδέες του και μετά τον «Κοινό Παρονομαστή», συνέλαβε ένα αστυνομικό θρίλερ, μυστηρίου, βασισμένο στη μαγεία των φίλιων αριθμών του Πυθαγόρα, καταφέρνοντας έτσι, να προσθέσει αποτελεσματικά στην κινηματογραφική σκαλέτα  ένα ακόμα είδος. Το αστυνομικό θρίλερ – ταινία μυστηρίου, όπως ο καθείς μπορεί να ονομάσει..

Μια ιδιοφυής ιδέα, αφού  δεν αφήνει ασυγκίνητο τον θεατή που θα θελήσει να δει ένα φιλμ,  με την απλοϊκή σκέψη ότι θα παρακολουθήσει μια αστυνομική ιστορία, αλλά δεν θ΄ αφήσει με κανένα τρόπο ασυγκίνητο και εκείνον που θα ψάξει να βρει την πατημασιά, την σκέψη του δολοφόνου. Οι  αριθμοί, οι μαγικοί αριθμοί ,το Πυθαγόρειο Θεώρημα έχει κατακτήσει κατά καιρούς  ξεχωριστούς ανθρώπους των Τεχνών. Μπορεί κανείς να ξεχάσει  τον Γιάννη Χρήστου, από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας, που ο μύθος του λέει ότι ακόμη και την ημερομηνία του τραγικού θανάτου του είχε προβλέψει με τους αριθμούς.

Ο συσχετισμός της Πυθαγόρειας θεωρίας με το “ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ” δεν είναι καθόλου τυχαίος, από τον σκηνοθέτη που μας δίνει άλλο ένα σημείο συνάντησης με την δεύτερη αυτή του ταινία.


Αρχικά, βλέπουμε τρεις  δολοφονίες – δυο αυτοκτονίες, πέντε αρχαία ρητά του Πυθαγόρα,  ένα ζευγάρι αριθμών και έναν τιμωρό δολοφόνο.  Όλοι και όλα συνδέονται μεταξύ τους. Μυστήριο –  εκδίκηση και βουβή καταδίωξη.   Ο Δημήτρης Λαΐνης, ένας εσωστρεφής  καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους ΠΕΝΤΕ φόνους.

Ποιοι είναι οι αναπάντεχοι σύμμαχοι του;

θα καταφέρει να λύσει το γρίφο και να αποκαλύψει τον τιμωρό δολοφόνο αλλά τίποτα δεν τελειώνει εκεί…

Ανατρεπτική ταινία. Σε κρατάει σε αγωνία, σου δίνει μέσα από πολλά σημεία  να καταλάβεις ποιος είναι ο  δολοφόνος, αλλά αυτόματα σε κάνει να  αμφιβάλεις.

Όπως  επισημαίνει το πρώτο  ρητό, «Το μυαλό βρίσκει τις λύσεις όταν παύει να σκέφτεται»

Το  ρόλο του καθηγητή της εγκληματολογίας, υποδύεται ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ενώ στο ρόλο του καθηγητή βλέπουμε τον Γάλλο ηθοποιό, Francois Cluzet. Αν και  κάνει πέρασμα από την ταινία, κατέχει ρόλο καθοδηγητή, δίνοντας την κατευθυντήρια γραμμή προς την εύρεση του δολοφόνου.

Ατού της ταινίας, η εύστοχη επιλογή των ηθοποιών. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιλέγει ένα καστ παλιών και νέων ηθοποιών, αγαπημένων  στο ευρύ κοινό, που ανταποκρίνονται στο ύφος της ταινίας.

Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Γιώργος Χρυσοστόμους, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κόρα Καρβούνη, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βαγγέλης  Αλεξανδρή, Δημήτρης Μαύρος, Μαίρη Νέγρη, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Ηλίας Πετροπουλέας, Έλενα Τυρέα, Βασίλης Τσιγκριστάρης και Σωκράτης Αλαφούζος.



 

Εντυπωσιακή πρεμιέρα με λαμπερούς καλεσμένους  – 16/1/2017

Τρεις μέρες πριν την προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, στην V/MAX αίθουσα των Village στο  The Mall Athens, έγινε η επίσημη πρώτη προβολή του “ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ”, παρουσία, ηθοποιών, συντελεστών και καλεσμένων,  από τον καλλιτεχνικό και κινηματογραφικό χώρο.

Η διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood Entertainment, Ειρήνη Σουγανίδου, λίγο πριν την προβολή εξέφρασε τη χαρά της για την πολύ θετική μέχρι τώρα πορεία της ταινίας, θυμίζοντας στο κοινό πως «η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβρη στο 57ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποσπώντας  δύο σημαντικά βραβεία, το βραβείο κοινού Fischer για ελληνική ταινία, και το βραβείο Νεότητας».

Ο  Σωτήρης Τσαφούλιας, από την  πλευρά του,  ευχαρίστησε τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και όλους τους ηθοποιούς για την όμορφη αυτή συνεργασία, τον Τεύκρο Μιχαηλίδη για τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, την Όλγα Παυλάτου για τις άψογες δημόσιες σχέσεις, τους ανθρώπους που δούλεψαν μαζί του «πίσω και μπροστά από τις κάμερες σε ένα μεγάλο ταξίδι που τελειώνει με την προβολή της ταινίας, έτοιμη πλέον να συνδιαλλαγεί με το κοινό της».

Στην πρεμιέρα της ταινίας παρευρέθηκε και ο Γάλλος ηθοποιός, Francois Cluzet, που ήρθε αποκλειστικά στη χώρα μας, για να βρίσκεται με τους υπόλοιπους συντελεστές στη ξεχωριστή αυτή βραδιά.


Από τον καλλιτεχνικό χώρο, είδαμε τους: Σπύρο Παπαδόπουλο, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ελένη Ράντου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Παύλο Χαϊκάλη,  Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Δωροθέα Μερκούρη, Αλέξη Γεωργούλη, Τόνια Σωτηροπούλου,  Μαρίνα Ασλάνογλου, Ελισσάβετ Μουτάφη, Πέτρο Λαγούτη, Άλεξ Κάβδα, Κατερίνα Παπαδάκη, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Ιωάννα Πηλιχού, Ισαβέλλα Βλασιάδου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Ξανθή Γεωργίου, Γιώργο Τσεμπερόπουλο,  Όλγα Μαλέα, Ορέστη Ανδρεαδάκη, Τεύκρο Μιχαηλίδη, Μάκη Γαζή, Άννα Νταλάρα και η τέως υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη.


Από 19 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood


Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Μουσική: Κώστας Μαραγκός

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Γιώργος Γεωργόπουλος

Ήχος: Γιάννης Αντύπας

Production Designer: Ηλίας Λεδάκης

Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου

Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης

Executive producer: Φένια Κοσοβίτσα

Παραγωγή: Green Dragon & Blonde

 


Visit

https://www.facebook.com/EterosEgo/


{youtube}26JrugCNpls{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.