‘Όλα όσα έγιναν στην Επίσημη Πρεμιέρα του “Mamma mia”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Μια παράσταση σαν γιορτή. Ήταν όλοι εκεί.  Θεατράνθρωποι, φίλοι από τον επιχειρηματικό κόσμο, πολιτικοί και φυσικά δημοσιογράφοι, παρευρέθηκαν στην επίσημη Πρεμιέρα του  «Μamma Mia!», που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Ακροπόλ.

 

Η αισθηματική κωμωδία της Κάθριν Τζόνσον, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στα ελληνικά, σε σκηνοθεσία θέμιδας Μαρσέλλου, αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, από την έναρξη των παραστάσεων με συνεχόμενα sold out.

Όταν η πρώτη φορά που μυείσαι στο «Mamma Mia!», γίνεται από τη σκηνή του Novello Theater του Λονδίνου, ζώντας την ελληνική παραγωγή, άθελα σου μπαίνεις στη διαδικασία της σύγκρισης. Η Πόπ κουλτούρα  της δεκαετίας του 70, με τραγούδια των ABBA,  χώρεσαν  στην ελληνική νησιώτικη νοοτροπία, με αποτέλεσμα να γεννηθεί μια αστεία και διασκεδαστική ιστορία, που έμελλε να γίνει το νούμερο ένα μιούζικαλ στον κόσμο.


Την παραμονή του γάμου της, η Sophie Sheridan – που  υποδύεται η  Demy – κόρη της Donna Sheridan(Δέσποινα Βανδή), αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της και η αναζήτησή της έχει ως αποτέλεσμα να προσκαλέσει,  τρεις άντρες (Sam Carmichael – Άκη Σακελλαρίου, Bill Austin: Αλέξανδρο Μπουρδούμη,  Harry Bright: Αργύρη Αγγέλου)  – από το παρελθόν της μητέρας της, που επισκέφτηκαν το νησί πριν 21 χρόνια.

Η Θέμις  Μαρσέλου, κράτησε τη φινέτσα της ξένης βερσιόν, έβαλε  τα δικά της στοιχεία χωρίς να παραποιήσει ή να κάνει κάτι περισσότερο, κάτι διαφορετικό, από αυτό που είναι το έργο. Αν και δεν μπορούσα να διανοηθώ τα τραγούδια των Abba, στα ελληνικά,  η σκηνοθέτιδα με τους ελληνικούς στίχους, κράτησε το ύφος των τραγουδιών, χωρίς ωστόσο η μουσική και οι στίχοι, να είναι εντελώς ξένα μεταξύ τους. Η κυρία  Μαρσέλλου, παίρνει ακόμα μια φορά άριστα.

Η Δέσποινα Βανδή, έκοψε τον ομφάλιο λώρο με την πίστα, βγαίνει  στη σκηνή ως ηθοποιός και όχι ως τραγουδίστρια. Εντυπωσιακή, γεμάτη ενέργεια.  Την βλέπουμε  να υποδύεται το ρόλο της Donna, σαν ηθοποιός που υπηρετεί χρόνια το χώρο του θεάτρου. Έδωσε στην Donna μια άλλη δική της προσωπικότητα. Δούλεψε τον ψυχισμό του ρόλου και όχι το φαίνεσθε. Ο ρόλος της Donna, υπήρχε πριν την ερμηνεία της Μεριλ Στριπ στην ταινία, γι αυτό θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε την Δέσποινα Βανδή με την Μέριλ Στρίπ, αφού ο ρόλος δεν είναι ταυτισμένος με την Αμερικανίδα ηθοποιό.

Η νεαρή Ντέμυ,  μας υπενθύμισε πόσο της πάει η σκηνή και πόσο καμωμένη είναι για μιούζικαλ.

Οι τρεις υποψήφιοι μπαμπάδες, Αργύρης Αγγέλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άκης Σακελλαρίου, αν και ο καθένας υποδυόταν ένα διαφορετικό χαρακτήρα,  μας γοήτευσαν το ίδιο.  Η  Μπέττυ Μαγγίρα και η Μαριέλλα Σαββίδου, είναι το αχτύπητο δίδυμο του έργου, που  με τις  extreme και αστείες στιγμές και ατάκες τους,  προκαλούν το περισσότερο γέλιο

Ο Μανόλης Παντελιδάκης, φρόντισε να  μας ταξιδέψει  στο γαλάζιο του Αιγαίου, αφού  τα σκηνικά του αγκαλιάζουν όλο το θέατρο,  από τις πρώτες μέχρι τις τελευταίες σειρές.   Οι ηθοποιοί τραγουδάνε και κινούνται σε όλο το θέατρο.

Ωστόσο, το “Μamma Mia”είναι  μια παράσταση  ψυχαγωγική και σ αυτό οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία του. Είναι ένα έργο χαρούμενο, διασκεδαστικό,  κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.

Ξεχάστε την ταινία, μπροστά σας είναι η σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ,  με Έλληνες ηθοποιούς και καλλιτέχνες, που μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα, από αυτά που ξέραμε.

 

Φωτογραφίες: Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

 

Στην Επίσημη Είδαμε:

Άγγελο Διονυσίου, Γιώργη Βαρδινογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργο Παπανδρέου, Έφη Μουρίκη, Βλαδίμηρο Κυριακίδης, Άρη Σπηλιωτόπουλος, Βασίλη Λεβέντη, Ντέμη Νικολαϊδη, Βάσω Λασκαράκη, Αθηνά Οικονομάκου, Δημήτρη Αποστόλου, Μάγδα Πένσου, Νίκη Λάμη, Αντώνη Λουδάρο, Μάρω Θεοδωράκη, Παύλο Χαικάλη, Γιάννη Αϊβάζη, Ραλλία Χριστίδου, Λιζέτα Νικολάου, Ελένη Ροδά, Αποστολία Ζώη, Γιώργο Πανταδάκη, Δημήτρη Γιώτη, Σοφία Βόσσου, Ησαΐα Ματιάμπα, Όλγα Παυλάτου, Ελένη Τώρου, Στέλλα Φορμόζη, Παντελή Καναράκη, Λίνα Σακκά, Περικλή Λιανό,Άννα Κουρή, Παύλο Ορκόπουλο, Γιώργο Γιαννόπουλο, Ηλία Μελέτη, Ελένη Ράντου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Σοφία Βογιατζάκη, Ελένη Καρακάση, Βίβιαν Κοντομάρη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Κατερίνα Διδασκάλου,Μαρία Σολωμου, Γιάννης Βαρδής, Έλενα Ασημακοπούλου, Στέλιος Παλιάρος,  …

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική – στίχοι: Benny Andersson, Bjorn Unvaeus

Κείμενο: Catherine Johnson

Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου

Μουσική Διεύθυνση – Διδασκαλία Ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης

Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης

Φωνητική Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Βασιλάτου, Μελίνα Ντούσικου

Bοηθός Σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου

Συνοδός πιάνου: Ανδρέας Καρανίκας

Πρωταγωνιστούν  με σειρά εμφάνισης:

Δέσποινα Βανδή, Demy, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Άρης Μακρής, Αργύρης Αγγέλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άκης Σακελλαρίου

Μαζί τους οι:

Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Βαρβάρα Νεμπή,Βαγγέλης Πιτσιλός, Μανώλης Θεοδωράκης, Ασπασία Λαιμού,Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου,Γιάννης Πλιάκης, Φαίδων Φαρίντ και η Θέμις Μαρσέλλου.

Συμμετέχουν:

Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Μαρία Κοσμάτου,Γιάννης Λάφης, Γιώργος Μαντάς, Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Άρνολντ Χατζή, Ντόρα Γκέγκα, Άννα Μαρία Κόρνια, Αιμιλία Λυμπεροπούλου, Εύα Νομικού, Μελίνα Ντούσικου, Γεωργία Γιώτα.

Και οι μικρές:

Αδαμαντία Μαστροδούκα, Γεωργία Μαστροδούκα, Ζωή Πετράκη

Ορχήστρα:

Διεύθυνση Ορχήστρας – Πιάνο: Ηλίας Καλούδης

Πιάνο – Synth: Γιώργος Κονής

Πιάνο – Synth: Νικόλας Γουάστωρ

Ηλεκτρική – Ακουστική κιθάρα: Χρήστος Γκάτσος

Ηλεκτρική – Ακουστική κιθάρα: Γιώργος Κατσαμάκης

Μπάσο: Κώστας Αρσένης

Τύμπανα: Γιώργος Μούρτος

Κρουστά: Αθανασία Γκούβερη

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Μαρκέλλα Καζαμία

Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.