Τζανακόπουλος: Μόνο η υπουργική απόφαση απομένει για τη Rothschild

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Υπό κατάρτιση συμφωνία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους με την επενδυτική τράπεζα Rothschild ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τις σχετικές καταγγελίες του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος ζήτησε με επιστολή του από τον ΟΔΔΗΧ να εξεύρει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και δυο ημέρες αργότερα, ο ΟΔΔΗΧ υπέδειξε τον όμιλο Rothschild.

Αυτό που απομένει, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγόρησε για ακατάσχετη χυδαιολογία και ότι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει την δεύτερη αξιολόγηση ώστε να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα και να γυρίσει η ΝΔ στην εξουσία.

Στρέφοντας το βλέμμα στην αξιολόγηση, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες από πολλές πλευρές που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα διασφαλίζει και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Υπογράμμισε πως η Αθήνα δεν προτίθεται να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα που αφορούν την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2018, ούτε πρόκειται να υποχωρήσει σε «παράλογες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» που αντιστοιχούν – όπως είπε – σε μέτρα 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Τζανακόπουλος επαναβεβαίωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση, όμως έως τώρα δεν υπάρχει ανάλογη πρόταση στο τραπέζι.

Εξέφρασε τη βούληση της Αθήνας να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση, με προϋποθέσεις όμως να είναι «κοινωνικά βιώσιμη» και αν οδηγεί σε ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, όπου αποτυπώθηκαν αποκλίνουσες γραμμές για τους δημοσιονομικούς στόχους και το χρέος, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως αποδεικνύει ότι οι διαφωνίες δεν περιορίζονται μεταξύ των θεσμών αλλά και μέσα στους κόλπους του Ταμείου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.