Εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε σήμερα στα χέρια και στο πρόσωπο, την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή, η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο και είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.Αμέσως, μετά την εκρηξη, πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους», και αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν και στην περιοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βρίσκεται στα ίδια γραφεία με το ΔΝΤ, που βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Λαγκάρντ: Άνανδρη πράξη βίας
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε γραπτή δήλωσή της, καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού κάνοντας λόγο για «άνανδρη πράξη βίας»Η έκρηξη, μετά το άνοιγμα μιας επιστολής, «τραυμάτισε έναν από τους εργαζόμενούς μας», δήλωσε η Λαγκάρντ.

«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου.Για «επίθεση» κάνει λόγο ο Ολάντ
Η έκρηξη ενός “παγιδευμένου πακέτου” σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είναι “μια επίθεση” που δείχνει πως “είμαστε πάντα στο στόχαστρο”, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν (νοτιοανατολικά).

Η έκρηξη αυτή προκάλεσε έναν τραυματία που βρίσκεται “μεταξύ ζωής και θανάτου”, πρόσθεσε ο Ολάντ.

Η αστυνομική διεύθυνση είχε κάνει αρχικά λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι έρχεται μία μόλις μέρα μετά την αποστολή πακέτου – βόμβας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς κανείς προς το παρόν να γνωρίζει αν οι δύο περιπτώσεις σχετίζονται.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.