Μάνα θα πάω στο Hollywood! – Παράσταση για την ενίσχυση του ταμείου των ηθοποιών

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 21:00, το Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές αφιερώνουν την παράσταση στις δράσεις και στο έργο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Τ.Α.Σ.Ε.Η.) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν προς αυτό το σκοπό.

 

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για 60χρόνια, μέχρι το 1981 παρείχε σε όλα τα μέλη του πλήρη ιατροφαρμακευτική και  νοσοκομειακή περίθαλψη. Στη  συνέχεια αυτή η αρμοδιότητα πέρασε στο ΙΚΑ  και το Ταμείο  κράτησε το ρόλο της αλληλοβοήθειας με  τη γενικότερη έννοια.

Τότε, λόγω της ιδιαιτερότητας του  επαγγέλματος του ηθοποιού, καταθέσαμε  πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από το ΙΚΑ, να αποσπασθούν ιατροί σε δικά μας εξοπλισμένα ιατρεία.

Η απόφαση αυτή ήταν μεγάλη ανακούφιση για όλα τα μέλη μας, που ενεργοί και συνταξιούχοι αγγίζουν τα 3.000. Για τους ενεργούς επειδή τους παρέχεται η δυνατότητα να τους επισκέπτονται ακόμη και ώρες διαφορετικές από τις καθιερωμένες, που δεν βολεύουν τα  δικά  τους  επαγγελματικά  ωράρια  και  για  τους  συνταξιούχους,  διότι  απαλλάσσονται  από τις  ουρές  και  την  ορθοστασία,  ενώ  συγχρόνως  τους  δίνει  την  ευκαιρία  να  συναντήσουν  συναδέλφους  και  φίλους.

Το  Ταμείο  των ηθοποιών   δεν  περιορίζεται  μόνο  στην  περίθαλψη,  αλλά  παρέχει  παντός είδους  υπηρεσίες  στα  μέλη του. Σε δύσκολες στιγμές στηρίζει οικονομικά εκείνους που πρέπει, υπό τη μορφή δανεισμού, με διακριτικότητα, διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπρέπειά τους.

Φροντίζει  και  δίνονται  μηνιαία  επιδόματα  σε  χαμηλοσυνταξιούχους,  από  κληροδοτήματα  που  άφησαν  γι’ αυτό  το  σκοπό  συνάδελφοι  που  δεν  είναι  πια  ανάμεσά  μας.

Επίσης μοιράζει κάθε μήνα  τσάντες με τρόφιμα σε μέλη του ταμείου  που τα έχουν ανάγκη και μαγειρεμένα φαγητά.

Στηρίζει   εκείνους  που  αντιμετωπίζουν  σοβαρά  και  χρόνια  προβλήματα  υγείας  και  που  το  κόστος  της  νοσηλείας  τους  δεν  καλύπτεται  από  το  ΙΚΑ.

Στο πρόσφατο παρελθόν –πριν την κρίση– εβδομήντα  συνταξιούχοι  κάθε  χρόνο, έκαναν  μία  εβδομάδα  διακοπές  σε  διάφορα  μέρη  της  Ελλάδας  με  το  Τ.Α.Σ.Ε.Η.  να  καλύπτει    τις  μετακινήσεις   τους  εκεί  και  τη  συμμετοχή  τους  στη δαπάνη διαμονής.

Δίνει  ένα  συμβολικό  ποσό  σε  κάθε  μωράκι  συναδέλφου  που  έρχεται  στο  κόσμο.

Τέλος , στην  αρχή  κάθε  χρονιάς  οργανώνει  την  καθιερωμένη  «Γιορτή  των  Παιδιών  των  Ηθοποιών»,  όπου  όλα  τα  παιδιά  παρακολουθούν  μία  θεατρική  παράσταση, και παίρνουν   δώρα (παιχνίδια, βιβλία, ημερολόγια).

 

Μάνα θα πάω στο Hollywood:

Μια σύγχρονη κοινωνική καταγραφή, δοσμένη με τον κωμικοτραγικό τρόπο που μόνο η Δήμητρα Παπαδοπούλου μπορεί να περιγράψει τόσο γλαφυρά, μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ο Έλληνας φοβάται ότι μπορεί να αποτύχει σε ό,τι ονειρευτεί. Ακραίες συμπεριφορές και βίαια ξεσπάσματα κατακλύζουν την καθημερινότητα μέσα στην απόγνωση μας. Αλλά το χιούμορ και το γέλιο πάντα βρίσκουν τρόπο να μας δείξουν την αλήθεια αλλά και τη λύση, που συχνά είναι μπροστά στα μάτια μας και σπάνια μπορούμε να δούμε!

Με φόντο ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής, δύο άνεργοι ηθοποιοί μηχανεύονται τα πάντα ώστε να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται για να πάνε στο Hollywood! Στην προσπάθεια τους αυτή θα φτάσουν στο σημείο ακόμα και να μετατρέψουν προσωρινά το διαμέρισμα τους σε οίκο ανοχής όπου θα συμβούν απίστευτες καταστάσεις… Σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της οδού Φυλής, με τις ιδιαιτερότητες της ίδιας μας της φυλής που αδυνατεί να συνεννοηθεί, θα τα καταφέρουν άραγε ποτέ να φτάσουν στον προορισμό τους και να πετύχουν το στόχο τους;


Ταυτότητα Παράστασης:

Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός – Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Μουσική ενορχήστρωση και διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Γεωργοπάλης

Βοηθός σκηνογράφου: Μιχάλης Σαπλαούρας

Promo video: Γιώργος Δάσκαλος

 

Παίζουν:

Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αντώνης Κρόμπας, Jerome Kaluta, Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος, Παναγιώτης Αλεξανδράκη και η Ελένη Ροδά.

Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00

Διάρκεια: 120’

Εισιτήρια: Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή): 14 ευρώ και 12 ευρώ (εξώστης), Πέμπτη και Παρασκευή: 18 ευρώ και 16 ευρώ (εξώστης), Σάββατο (λαϊκή απογευματινή):  14 ευρώ και 12 ευρώ (εξώστης), Σάββατο (βραδυνή):  18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης),

Κυριακή: 18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης).

Φοιτητικό (όλες τις ημέρες): 12 ευρώ.

Κρατήσεις: 210 7210045 & 210 7216317 (10:00 – 21:00)

Επίσημος δικτυακός τόπος θεάτρου:  www.theatroilisia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.