Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ

Facebook
Twitter
LinkedIn
H ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές και αναδεικνύεται, σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση των ψήφων η πρώτη δύναμη για 31η φορά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Μεγάλη νικήτρια και σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές αναδείχθηκε η αποχή ,ενώ τις χθεσινές φοιτητικές εκλογές σημάδεψαν και  επεισόδια. H αποχή κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ το κλίμα πριν από τις φοιτητικές εκλογές ήταν πολύ υποτονικό.

Πέρυσι υπολογίζεται ότι  είχαν ψηφίσει συνολικά περίπου 80.000 φοιτητές ενώ εφέτος  οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρότερη προσέλευση. Ούτε και  εφέτος   όπως  κάθε χρόνο άλλωστε οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κατόρθωσαν να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τις  ξεχωριστές καταμετρήσεις   των φοιτητικών παρατάξεων πρώτη δύναμη πανελλαδικά αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και  δεύτερη η Πανσπουδαστική  Συγκεκριμένα, τα έως στιγμής αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δείχνουν  ότι  πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ με ποσοστό 45,97% , έναντι 16,94% της ΠΚΣ, 16,14% των ΕΑΑΚ, 11,62% της ΠΑΣΠ, 2,87% των Αριστερών Σχημάτων και 0,63% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  ξεπερνά το    53% έναντι 29,38% της ΠΚΣ, 9,51% της ΠΑΣΠ, 2,79% .Σύμφωνα με στοιχεία  των ΕΑΑΚ . η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 42,26% , οι ΠΚΣ  22,20% και τα ΕΑΑΚ 18,17%.

Η καταμέτρηση των  ψήφων θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.