Στάχτη 1.000 στρέμματα δάσους στην Ζάκυνθο.τιτάνιες οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κυπαρίσσια,πεύκα,και έλατα, 1.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου χθες το απόγευμα  (11.07.2017) και παρά τις  προσπάθειες των πυροσβεστών, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο! Σημαντικό είναι οτι σήμερα οι άνεμοι δεν θα είναι τόο δυνατοί οπως χθες.Μέχρι στιγμής δεν  κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω της πυκνής βλάστησης από κυπαρίσσια, πεύκα και έλατα και επεκτάθηκε, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη στις επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση ήταν απελπιστική από την πρώτη στιγμή, με τους καπνούς να έχουν “πνίξει” την περιοχή και κάνοντας δύσκολη την κυκλοφορία.

Την επιχείρηση της κατάσβεσης συντονίζει η τοπική δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 13 οχήματα, 23 πυροσβέστες και 3 υδροφόρες της ΠΙΝ Ζακύνθου, ενώ το έργο των πυροσβεστών ενισχύουν δυνάμεις από την Πελοπόννησο με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφθασαν στη Ζάκυνθο ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το πρώτο δρομολόγιο σήμερα Τετάρτη (12.07.2017) καθώς αναμένεται μεγάλη δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα μεσάνυχτα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, στην οποία αναφέρεται πως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στις Ορθονιές Ζακύνθου, παρακαλούνται όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.