Το μάρμαρο θα πληρώσουν για αλλη μια φορά οι ελληνες πολίτες και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι…

Facebook
Twitter
LinkedIn

H εταιρεία Digea πρόεδρος της οποίας είναι ο κ.Κιμπουρόπουλος (Σκαϊ) και αντιπρόεδρος ο κ.Κυριακόπουλος (Στάρ)τους οποίους το κοινό είχε γνωρίσει απο τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών  και  Διευθύνων σύμβουλος ο κ. Νίκος Μαστοράκης,γνωστοποίησαν,οτι ο ψηφιακός πάροχος δεν πρόκειται να ανανεώσει τη σύμβαση με την ΕΡΤ η οποία λήγει τον Οκτώβριο.

Ο κ.Κυριακόπουλος  ισχυρίζεται οτι έχει την ευθύνη η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης για τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού για την προμήθεια πομπών επίγειας ψηφιακής εκπομπής και οτι θα μπορουσε η ΕΡΤ να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο πολυπλέκτη για την καλύτερη εκμετάλλευση του φάσματος.

 

Να σημειώσουμε οτι η Digea είναι ο αποκλειστικός πάροχος επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 2009 απο τα ιδιωτικά μεγάλα κανάλια.

Με λίγα λόγια η ΕΡΤ θ΄αναγκαστεί να ρίξει μαύρο.

Απο την πλευρά της η Κυβέρνηση δια του Γεν.Γρ.Ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου ,δήλωσε:

«Όσοι ονειρεύονται ότι εμμέσως θα ρίξουν εκ νέου μαύρο στην ΕΡΤ, τους υπενθυμίζουμε ότι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Παράλληλα, τονίζει πως «τα στοιχεία της Digea καταδεικνύουν πως οποιαδήποτε συζήτηση για μετάβαση σε νέο τεχνολογικό πρότυπο (DVB-T2) είναι πρόωρη, δεδομένου πως μια τέτοια απόφαση θα συνεπάγονταν σημαντικό κόστος αγοράς νέου αποκωδικοποιητή για τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας».
Το σημερινό Δελτίο Τύπου της Digea προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τη διάρθρωση της τηλεοπτικής αγοράς στην Ελλάδα και δικαιώνει την τηλεπικοινωνιακή πολιτική της χώρας, όπως αυτή χαράσσεται από την παρούσα κυβέρνηση.

Αφενός, επιβεβαιώνει την ορθότητα υιοθέτησης του simulcast (ταυτόχρονη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος σε HD και SD) έως το τέλος του 2021, δεδομένης της αναγνώρισης από τη Digea ότι 1.800.000 συμπολίτες μας δεν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό για τη λήψη τηλεοπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας.

Αφετέρου, τα στοιχεία της Digea καταδεικνύουν πως οποιαδήποτε συζήτηση για μετάβαση σε νέο τεχνολογικό πρότυπο (DVB-T2) είναι πρόωρη, δεδομένου πως μια τέτοια απόφαση θα συνεπάγονταν σημαντικό κόστος αγοράς νέου αποκωδικοποιητή για τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην ποιοτική ψυχαγωγία σε κάθε νοικοκυριό της χώρας, ιδίως με δεδομένο ότι οι συμπολίτες μας που κατέχουν παλαιάς τεχνολογίας συσκευές ανήκουν κατά τεκμήριο στα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Τέλος, όσοι ονειρεύονται ότι εμμέσως θα ρίξουν εκ νέου μαύρο στην ΕΡΤ τους υπενθυμίζουμε ότι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.