Οι πρώτες εικόνες μετά τον φονικό σεισμό στην Κω

Facebook
Twitter
LinkedIn
Νύχτα τρόμου πέρασαν οι κάτοικοι της Κω μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί στη 1:31 π.μ., αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.
Το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει το μέγεθος των καταστροφών που έχουν προκληθεί από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου.

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς υπέστη σοβαρότατες ζημιές και είναι προς το παρόν ανενεργό μέχρι να ελεγχθεί από ειδικά κλιμάκια. Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο του νησιού.
Το μεσημέρι θα φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Συγκεκριμένα, δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, από την πρώτη εικόνα το κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση.

Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει, θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοΐας, ανέφερε.


«Το λιμάνι θα αποκατασταθεί σύντομα για να λειτουργήσει και πάλι κανονικά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.