Κηδεύτηκε η 8χρονη Σάφι Ρούσσου που είχε σκοτωθεί στο Manchester Arena

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα η κηδεία της Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, της 8χρονης Βρετανίδας κυπριακής καταγωγής που ήταν το νεαρότερο θύμα της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο Manchester Arena.

Η επίθεση του Σαλμάν Αμπέντι στο τέλος της συναυλίας της ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε στις 22 Μαΐου προκάλεσε το θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 116. Η κηδεία της Σάφι ήταν η τελευταία που πραγματοποιήθηκε για τα θύματα.

Η οικογένεια της μικρής Σάφι είχε ζητήσει από όσους θα ήθελαν να την αποχαιρετίσουν να φέρουν μόνο ένα τριαντάφυλλο, το λουλούδι που ήταν το μεσαίο όνομα του κοριτσιού (‘Rose’).

Μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι και συμπολίτες, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν ρούχα σε ροζ ή άλλη φωτεινή απόχρωση, «γιόρτασαν» τη σύντομη ζωή της Σάφι Ρούσσου, όπως η οικογένειά της είχε πει ότι θα ήθελε η ίδια να γίνει.

Στον επικήδειο που ανέγνωσε πρώτος ο διευθυντής του σχολείου της, η Σάφι περιγράφηκε ως ένα κορίτσι «έμπνευση» για όσους τη γνώριζαν. «Κάθε φορά που τη φέρνω στο μυαλό μου χαμογελώ», είπε ο δάσκαλός της.

Στη συνέχεια ακούστηκαν ηχογραφημένα μηνύματα συμμαθητών της που την αποχαιρετούσαν.

Η αδερφή της, αποχαιρετιστήριο γράμμα της οποίας αναγνώστηκε, είπε: «Ό,τι κάνω από εδώ και στο εξής θα είναι για σένα. Σάφι Ρόουζ, σ’ αγαπώ».

Στον δικό του αποχαιρετισμό, ο πατέρας Ανδρέας Ρούσσου ανέφερε αρχικά ότι η κόρη του είχε ένα ιδιαίτερο χάρισμα που θα την έκανε μια σούπερσταρ. «Το όνειρό της ήταν να γίνει διάσημη», είπε ο πατέρας.

Η τελετή έκλεισε με μουσική και την προβολή φωτογραφιών του 8χρονου κοριτσιού.

Ο κόσμος ήταν τόσος ώστε έξω από το ναό τοποθετήθηκαν ηχεία για να αναμεταδίδεται η εξώδιος ακολουθία για όσους δεν κατάφεραν να μπουν στο ναό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής και κατά την άφιξη του φερέτρου, το οποίο ήταν καλυμμένο με ροζ τριαντάφυλλα, το αγαπημένο χρώμα της Σάφι, ακούγονταν τραγούδια του ινδάλματός της Αριάνα Γκράντε.

Στο ναό μεταφέρθηκε και η ακόμα νοσηλευόμενη μητέρα της, η 48χρονη Λίσα Ρούσσου, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά εκείνη τη νύχτα. Ελαφρύτερους τραυματισμούς είχε υποστεί και η μεγαλύτερη αδερφή της Σάφι, Άσλι, η οποία συνόδευε τη μητέρα της και τον μικρότερο αδερφό της στην κηδεία.

Την τελετή θα ακολουθήσει αποτέφρωση της σορού σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.