Theater Labs: Ένα θέατρο για τους λάτρεις της υποκριτικής

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για ακόμα μία φορά τα θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών Theater Labs ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλους εσάς που θέλετε να γνωρίσετε το μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Με 33 ομάδες σε όλη την Αττική, σίγουρα μία είναι κοντά σας. Μπείτε στο site μας www.theaterlabs.gr για να τις δείτε όλες ή επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την πιο κοντινή σας ομάδα με διαθέσιμες θέσεις.

Τι είναι τα Theater Labs όμως;

Τα Theater Labs είναι θεατρικά εργαστήρια ερασιτεχνών που βρίσκονται σε 33 σημεία σε όλη την Αττική. Σίγουρα κάποιο είναι κοντά σου. Αφορούν ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και έχουν ελάχιστη ή καθόλου γνώση αυτού. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Γιατί όπως μας αρέσει να λέμε “Το θέατρο είναι για όλους”.

Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να περάσει καλά και να εκπαιδευτεί στο χώρο του θεάτρου μέσα από κλασικές και μοντέρνες τεχνικές, προσφέροντας στους μαθητές ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, της αυτογνωσίας και της εξέλιξης του εαυτού τους. Τα 4ωρα μαθήματα κάθε Σάββατο ή Κυριακή χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Πρώτον, σε πρόβες για ανέβασμα παράστασης που σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν έργο το οποίο γράφεται από έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς του χώρου, ανάλογα με τις απαιτήσεις της ομάδας. Και δεύτερον, σε μαθήματα που αφορούν γενικότερα στο θέατρο αλλά και την παράσταση συγκεκριμένα. (Ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμό, σκηνογραφία – ενδυματολογία, σκηνική παρουσία, θεατρικό παιχνίδι, κινησιολογία, κ.α.) Μέσα από αυτές τις πρόβες, θα διασκεδάσουμε, θα μάθουμε και θα εξερευνήσουμε τον κρυμμένο εαυτό μας. Γιατί πάνω απ’ όλα το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Το κόστος είναι 50€ το μήνα και 10€ εγγραφή και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα. Ακόμα και το κόστος των 3ων παραστάσεων, ενοικίασης θεάτρου, βιντεοσκόπησης (με 3 κάμερες και μοντάζ), φωτογράφισης, κοστουμιών, σκηνικών, αφισών, προγραμμάτων κ.α. Περιλαμβάνονται τα πάντα στη τιμή και δεν υπάρχουν κρυφές ή εξτρά χρεώσεις.

Τα Theater Labs, όμως, δεν προσφέρουν μόνο ξερές γνώσεις. Έχοντας αυτό σα γνώμονα, προσφέρουμε στους μαθητές μας, χωρίς επιπλέον κόστος, διάφορες δράσεις για να εμπλουτίσουμε τον εαυτό μας και να διευρύνουμε το συναισθηματικό μας πεδίο.

α) Ταινίες μικρού μήκους ή αστεία βίντεο. Για να διασκεδάσουμε και να μάθουμε πώς είναι η υποκριτική στην κάμερα. Ποιές οι διαφορές με την υποκριτική στο θέατρο; Τι πρέπει να προσέξουμε; Τι άλλο χρειάζεται; Δημιουργήσαμε το Theater Labs Funny για να ανεβάσουμε τα κωμικά μας σποτάκια στο internet και να κάνουμε το κόσμο να γελάσει, μιας και το έχει τόσο ανάγκη στις μέρες μας.

β) Δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Όπως προείπαμε το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τέτοιες δράσεις από το πρόγραμμα μας. Μικρές παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιάζονται σε κόσμο που δεν έχει την δυνατότητα να πάει στο θέατρο είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους. Στο πρόγραμμα μας υπάρχουν πολλών ειδών τέτοιες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συννενόησης με την εκάστοτε ομάδα. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να βοηθήσουμε διάφορες κοινωνικές ομάδες, χωρίς να χρειάζεται να πούμε πιο πολλά, γιατί αυτός ο τομέας δεν είναι προς διαφήμιση….

γ) Σεμινάρια. Επειδή εμείς δεν θέλουμε να λέμε πως η δική μας άποψη και ο δικός μας τρόπος είναι ο καλύτερος και επειδή πιστεύουμε στην πολυφωνία, οργανώνουμε σεμινάρια από ανθρώπους του χώρου, διαφόρων ειδικοτήτων, (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους κ.α.) που θα μας πουν την δική τους άποψη και θα μας βοηθήσουν να δούμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία. Στόχος μας είναι να γίνουν και εργαστήρια, όπου αυτό είναι δυνατόν, για να μην είναι ξερά λόγια αλλά να τα μάθουμε στη πράξη. Επίσης σεμινάρια γραφής, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, φωτισμών, κ.α. για να μπορούμε να έχουμε και άλλες πολύπλευρες γνώσεις.

δ) Εκπτωτικά κουπόνια. Πολλά θέατρα και συνεργαζόμενοι χώροι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να μας προσφέρουν εκπτωτικά (σε κάποιες περιπτώσεις και δωρεάν) κουπόνια για τις παραστάσεις και τις δράσεις τους. Συνεχίζουμε την επικοινωνία και με άλλους χώρους και σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα.

ε) Εκδρομές. Σκοπός μας είναι πάνω απ’ όλα να περάσουμε καλά. Γι’ αυτό συνδυάζουμε τη μάθηση με τη διασκέδαση. Εκδρομές σε αρχαία θέατρα, ξενάγηση στους χώρους και μετά στάση για φαγητό ολοκληρώνουν την μέρα. (Υπάρχει extra κόστος.) Σε αυτές τις εκδρομές μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη των Theater Labs.

Έναρξη μαθημάτων: 1/Οκτωβρίου/2017 και κάθε Σάββατο ή Κυριακή για 4 ώρες μέχρι και τον Μαΐο ή τον Ιούνιο του 2018 που θα γίνει η παρουσίαση των παραστάσεων σε κεντρικό θέατρο.

Δεν υπάρχει λόγος να χάνετε άλλο χρόνο. Γραφτείτε τώρα σε μία από τις ομάδες μας.

Γιατί το θέατρο είναι για όλους!


www.Theaterlabs.gr

Facebook: TheaterLabs

Twitter: @LabsTheater

Εγγραφές: 6945665851

info@theaterlabs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.