Αν είστε λάτρεις της φύσης ακολούθησε την ομάδα BackpackOnGreece – Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η φιλοσοφία του BackpackOnGreece είναι τρόπος ζωής· Αθλητικές δραστηριότητες στη φύση που όλοι μπορούν να συμμετέχουν, σε συνδυασμό με την απλότητα και την αυθεντικότητα.

Το BackpackOnGreece απευθύνεται στους ανθρώπους  που τους αρέσουν οι  αθλητικές δραστηριότητες στην Ελληνική φύση: Πεζοπορία & Yoga,ορειβασία & αναρρίχηση, ποδήλατο, τρέξιμο & σκι βουνού,Surf & Slackline είναι μερικά από τα υλικά που συνθέτουν το BackpackOnGreece.

Σκοπός του είναι ακριβώς αυτός: Να δώσει σε όλους τους συμμετέχοντες την ευκαιρία να νιώσουν σωματικά και ψυχικά υγιής ερχόμενοι σε επαφή με άλλους ανθρώπους και την φύση, στα πλαίσια μιας ασφαλούς, μη ανταγωνιστικής ομάδας.

Στόχος μας να σε φέρουμε σε επαφή με το σώμα σου, την φύση & την ομαδικότητα, μέσα από απλές δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον,[ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης] στα πλαίσια μια προστατευμένης και ασφαλούς ομάδας, που δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά.

Η σελίδα μας στο fb: https://www.facebook.com/BackpackOnGreece/

Η εξόρμησή μας στο Όλυμπο απευθύνεται προς όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης.

Το BackpackOnGreece σε αυτή την εξόρμηση σε ανεβάζει στο βουνό των Θεών, τον μυθικό Όλυμπο! Εξερευνούμε τα μονοπάτια του, απολαμβανοντας την φύση και τα χρώματα του Φθινοπώρου, σε μια διαδρομή που θα σου μείνει αξέχαστη! Το Σάββατο πεζοπορούμε τρείς ώρες μέσα σε καταπράσινα μονοπάτια με τελικό προορισμό το Καταφύγιο Πετρόστρουγκας Ολύμπου, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Κυριακή αναχώρηση με αρχηγό ομάδας τον έμπειρο ορειβατικό συνεργάτη Vagelis Georgop όπου μέσα απο δάση οξιας, θα διασχίσουμε μερος του φαραγγιού του Ενιπέα, σε μια διαδρομή με καταρράκτες, λίμνες και απίστευτα “μπαλκόνια” θέας προς τις ψηλές κορυφές του Ολύμπου.

*Η πεζοπορία μας αυτή στον Όλυμπο, πρεσβεύει ακριβώς την φιλοσοφία του BackpackOnGreece:  Έλα όπως είσαι, ακόμη και αν πεζοπορείς ελάχιστα, σε προσκαλούμε σε μια διαδρομή φιλική & βατή για όλους! Ετσι,δίνουμε την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να κανουν μαζί μας μια νέα αρχή,να απολαύσουν υπέροχα μέρη που δεν εχουν ξαναδεί & να περάσουν όμορφα σε μια ασφαλή ομάδα!

** Για μια πιο ολοκληρωμένη προετοιμασία,προτείνουμε σε όσους ενδιαφέρονται για αυτή την εκδρομή,να ερθουν 2 εβδομάδες ενωρίτερα στην πεζοπορία μας στην Πάρνηθα, στο  BackpackOnGreece goes Parnitha: Flabouri Ridge οπου θα αποτελέσει και μια προσομοίωση αυτής του Ολύμπου.


Πρόγραμμα εκδρομής:

Σαββατο 23/9/17

6:30 σημείο συνάντησης πούλμαν: Φιλλελήνων και Μητροπόλεως γωνία (εξω απο την Cosmote),διπλα στην πλατεία Συντάγματος

6:45 Αναχώρηση για Λιτόχωρο

14:00 εκτιμώμενη άφιξη στα Πριόνια, μικρό διάλειμμα για ανασυγκρότηση της ομάδας,τακτοποίηση του σακιδίου/εξοπλισμού μας και αναχώρηση για 3ωρη πεζοπορία μέσα σε πυκνό δασωμένο με τελικό προορισμό ένα απο τα πιο όμορφα “μπαλκόνια” του Ολύμπου,το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας.

18:00 άφιξη στην Πετρόστρουγκα,τακτοποιηση στο καταφύγιο,ασκήσεις stretching με την γυμνάστρια Lena ή εναλλακτικά Yoga με την καθηγητρια Margaret & ελευθερος χρόνος

20:00-22:00 φαγητό και ενημέρωση για την πορεία της επόμενης ημέρας

22:00 ‘Υπνος


Βαθμός δυσκολίας: A

Ωρες πορείας: 3

Υψομετρική διαφορά: 900m


Κυριακή 24/9/17

7:00-8:00 πρωινό

8:15 αναχώρηση από το καταφύγιο για την θέση Πριόνια,μικρό διαλειμμα και ανασυγκρότηση της ομάδας πριν την είσοδο στο φαράγγι του Ενιπέα όπου και ακολουθεί ευχάριστη & ευκολη διαδρομή.

15:00 Αναχώρηση απο τα Πριόνια με το πούλμαν για το Λιτοχωρο,οπου και θα γευματίσουμε πριν την αναχώρησή μας για Αθήνα

17:00 αναχώρηση για Αθήνα

24:00 εκτιμώμενη ώρα αφιξης στην Αθήνα


Βαθμός δυσκολιας: A+

Ωρες πορείας: 5

Υψομετρική διαφορά: -1000

 


 

Απαραίτητα για την πεζοπορία

1. Ορειβατικό / πεζοπορικό μποτάκι ή εναλλακτικά ανθεκτικό αθλητικό παπούτσι (trail running,όχι All Star ή Stan Smith)

2. Μπατόν πεζοπορικά

3. Dry Fit μπλουζακι, μπουφάν και 2 ζευγάρια κάλτσες

4. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

5. Πεζοπορικό παντελόνι ή φόρμα

6. Σνακ για τις πορείες μας τις δύο ημέρες (τοστ, μπάρες δημητριακών, μαυρη σοκολάτα, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα κλπ)

Σημείωση: Στο καταφύγιο υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρεται φαγητό, πρωινό, ροφήματα και νερό (για να παρουμε μαζί μας)

7. Αδιάβροχο ή αντιανεμικό

8. Θερμοεσώρουχα ή ενα απλό κολάν,για τον ύπνο στο καταφύγιο

9. Sleeping bag και σεντόνι (προαιρετικά)

10. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

+μια αλλαξιά ρούχα που θα αφήσουμε στο πούλμαν και το χαμόγελό σου 🙂


 


 

Πληροφορίες Συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής / άτομο: 75€


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Αθήνα και επιστροφή

• Διαμονή στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας

• Συνοδεία από δύο εμπειρους συνοδούς βουνού

• Μάθημα Υoga από Instructor ή μάθημα Stretching από γυμναστή

• Οργάνωση και συντονισμός από την εταιρεία BackpackOnGreece

• Κουπόνι -15% σε όλους τους Backpackers για αγορές απο τα Ταξιδιωτικά Βιβλιοπωλεία TRAVEL BOOKSTORE


Δηλώσεις Συμμετοχής και Εγγραφή

Οι συμμετέχοντες πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15/9/17 καταβάλλοντας ονομαστικά το ποσό των 75€ στον παρακάτω λογαριασμό με αιτιολογία “Ολυμπος”


Eurobank: 0026.0111.27.0200042609

IBAN: GR1802601110000270200042609


*Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

*η τιμή δεν συμπεριλαμβάνει φπα 24%


Παρατηρήσεις

• Όλοι οι χρόνοι στο πρόγραμμα είναι ενδεικτκοί και μπορεί να τροποιηθούν απο τον αρχηγό της εκάστοτε εξόρμησης αναλόγως την σύσταση της ομάδας και τις καιρικές συνθήκες,για λόγους ασφαλείας

• Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει εως και 14 ημέρες πριν από την ημέρα εκκίνησης της δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

• Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα μαςBackpackOnGreece, να καλέσετε στο τηλέφωνο 6973539539 ή εναλλακτικά μεσω email: backpackongreece@gmail.com

 


 


Πρόγραμμα Οκτωβρίου

1/10/17 BackpackOnGreece goes Athens: One-Day Climb Session

Εχεις την περιέργεια να ξεκινήσεις κάτι καινούριο;! Ελα μαζί με το BackpackOnGreece για να δοκιμάσεις εύκολα και με ασφάλεια την αναρρίχηση βράχου,σε αναρριχητικό πεδίο στην Αθήνα! Υπό την καθοδήγηση Οδηγού Βουνού,θα κανουμε εισαγωγή στην αναρρίχηση βράχου αρχαρίων,σε ένα φιλικό και ασφαλές ομαδικό περιβάλλον.Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται προς όλους και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
Κλείσε την θέση σου τώρα και ζήσε την ένταση την αναρρίχησης!

Δειτε περισσοτερες λεπτομερειες για το event εδω:


22/10/17 BackpackOnGreece goes Mushroom Hunting

To BackpackOnGreece σε πάει για μανιταρογνωσία & μανιταρογευσία σε μια καταπράσινη τοποθεσία λιγο εξω απο την Αθήνα! Μαζί με ειδικό μανιταρολόγο, εξορμούμε με το πούλμαν για μια ημερήσια εκδρομή,σε μέρος -εκπληξη όπου θα μας μυήσει στον κόσμο των μανιταριών,μέσα απο μια ήπια πεζοπορία με ενημερωτικό χαρακτήρα.Θα μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε,να τα συλλέγουμε και τέλος…να τα μαγειρεύουμε σε επι τόπου δοκιμή,με μια φρέσκια μανιταρόσουπα!


Με εκτίμηση,

Lena Georga

BackpackOnGreece
mob: +30 6973539539

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.