Μέρκελ: «Ήλπιζα σε καλύτερο αποτέλεσμα»

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Θα ήλπιζα σε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έχουμε πίσω μας μια πολύ ιδιαίτερη κοινοβουλευτική περίοδο και πετύχαμε τον στρατηγικό μας στόχο. Θα είμαστε επικεφαλής της επόμενης κυβερνησης», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε ήδη στην επιτυχία της Εναλλακτικής για την Γερμανία, τονίζοντας ότι «αυτούς τους ψηφοφόρους πρέπει να τους ξανακερδίσουμε», δινοντας καλές λύσεις στα προβλήματα.

Η κ. Μέρκελ αφιέρωσε μέρος της σύντομης δήλωσής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι το μπλοκ πρέπει να ενισχυθεί.

Φρόντισε όμως να συνδυάσει το φιλοευρωπαϊκό προφίλ με μήνυμα ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση, ουσιαστικά αναγνωρίζοντας ότι μέρος της διαρροής ψηφοφόρων οφείλεται στο αντιμεταναστευτικό μήνυμα του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή ως τρίτη δύναμη.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε μάλιστα ότι θα εξετάσει τις ανησυχίες και τους φόβους των ψηφοφόρων του AfD.

Μεγάλες απώλειες για τους Χριστιανοκοινωνιστές

Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ιδιαίτερα αρνητικό και για τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών.

Σύμφωνα με τα έως τώρα exit polls η παράταξη αποσπά μόλις 38,5%, χάνοντας περισσότερες από 11 μονάδες σε σχέση με το 2013. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα στην μεταπολεμική περίοδο.

Για «πικρή απογοήτευση» έκανε λόγο ο επικεφαλής του κόμματος, Χορστ Ζεχόφερ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.