Είδαμε την παράσταση «Ελιγμοί» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δυο παράλληλες συγκυρίες που συναντιούνται και αλλάζουν την ζωή του Ντάριο και της Μπελέν. Ενός ζευγαριού που προσπαθεί μέσα από διάφορους ελιγμούς να ανοίξει στη ζωή του,  μια φωτεινή δίοδο προς ένα καλύτερο μέλλον.

 

Όμως, όλα ανατρέπονται όταν το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με την κατάχρηση της εξουσίας. Ο Ντάριο που είναι ηθοποιός, δέχεται σεξουαλικό εκφοβισμό από τον ομοφυλόφιλο  σκηνοθέτη του και ταυτόχρονα η  Μπελέν που είναι στρατιωτικός, δέχεται σεξουαλική κακοποίηση από τον υπολοχαγό της. Παλεύουν με την αλήθεια, που  στην δική τους περίπτωση  είναι πιο ισχυρή από το ψέμα.  Και αφού δεν μπορούν να την αποδείξουν, προσπαθούν να παλέψουν με τον δαίμονα που ζωντάνεψε μέσα τους.

Αυτήν την σκληρή αλήθεια βλέπουμε στην παράσταση  «Ελιγμοί» του Ισπανού συγγραφέα Eduardo Galan, που σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά o  Θεοδωρής Βουρνάς στο Θέατρο 104.

Ένα σύγχρονο έργο, βγαλμένο από την σκοτεινή πτυχή των ανθρώπων αυτών, που εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους παρέχεται και  ενεργούν με τα κτηνώδη ένστιχτα τους.

Τον Ντάριο και την Μπελέν υποδύονται δυο εξαιρετικοί νέοι ηθοποιοί με περίσσεια θεατρικών ικανοτήτων. Ο Χρήστος  Καπενής και η  Αλεξάνδρα Χασάνη.

Είναι μια καλή παράσταση, δουλεμένη από νέο αίμα. Σε κάθε σκηνή ξεπηδούν εκφράσεις και τόνοι  που παραπέμπουν στα τραγικά σημεία του έργου. Υπάρχουν έξυπνες σκηνικές εναλλαγές για το μικρό του χώρου. Πιστεύω, Θα ευδοκιμούσε το γυμνό, αν βρισκόταν σε μια πιο μεγάλη σκηνή. Ο Θεατής όσο μυημένος και να είναι, είμαι σίγουρη ότι  εκλαμβάνει αλλιώς την έννοια του γυμνού, γιατί  του παρασύρει το μάτι και τον εξοστρακίζει από το νόημα.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι  το  έργο ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη πέρυσι και θα  ολοκληρώσει τον κύκλο του  στις 26 Οκτωβρίου.

Λαμπριάνα Κυριακού


{youtube}jXtKeAqpzVs{/youtube}


Ταυτότητα της παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Eduardo Galan

Μετάφραση: Μαρία Φωτεινάτου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά: Κασσιανή Λεοντιάδου

Ενδυματολόγος: Σοφία Λεγάτου

Φωτογραφία promo/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας


ΠΑΙΖΟΥΝ:

Χρήστος Καπενής, Γιώργος Κοσκορέλλος, Αλέξανδρος Νταβρής, Αλεξάνδρα Χασάνη


INFO

Παραστάσεις: Μέχρι 26 Οκτωβρίου 2017 και για 8 ακόμα παραστάσεις

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 μμ

Εισιτήρια: 12 κανονικό και 8 μειωμένο

Διάρκεια: 80 λεπτά


Πληροφορίες θεάτρου:

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, T. 210 3455.020

theatre104@gmail.com | http://www.104.gr/

www.facebook.com/eligmoi104

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.