Για να ξέρουμε ολοι ποιοι μας κόβουν τις συντάξεις…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε ,για να μην μας βγάζουν  στη σέντρα τα καλόπαιδα ‘’οι συνάδελφοι’’ που και τώρα ακόμη παίρνουν το μήνα μισθούς όσο εμείς  παίρνουμε αποζημίωση το χρόνο. Θα σας παραθέσω στοιχεία και ονόματα που υπέγραψαν την εξαφάνιση των τιμωμένων γηρατειών. Και τον αφανισμό της νέας γενιάς. Από την αρχή του μνημονίου μέχρι σήμερα. Με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις όλων των  χρόνων που ακολούθησαν.
«ΤΑ ΝΕΑ» στις 13 Μαΐου, του 2010 :

Την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού ώς το 2015 και όχι το 2018.

1)     οι επιτηρητές ζητούν επίμονα να μην υπάρξει απόκλιση από όσα μέτρα για το Ασφαλιστικό προβλέπονται στο μνημόνιο. Μιλώντας χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 (στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»), ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η τρόικα, φοβούμενη πιθανή κατάρρευση του Ασφαλιστικού, που είναι νευραλγικός τομέας στην οικονομία, ζητά την άμεση αλλαγή του συστήματος στα παρακάτω πέντε σημεία (εκτός από τις αλλαγές που προβλέπει το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο)

Αύξηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις.

2)    Αλλαγές στη διαδικασία προσφυγής στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης-
Διαιτησίας).

3)    Καθορισμός των όρων απασχόλησης και του κατώτατου ημερομισθίου των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών που απασχολούνται για πρώτη φορά. Ο στόχος είναι να μειωθεί το μισθολογικό κατώφλι στο 80% του βασικού μισθού που σήμερα είναι στα 740 ευρώ.


4) Μειώσεις  στις συντάξεις σε διαζευγμένες και άγαμες.

5)Να μπει ψαλίδι και στις συντάξεις χηρείας. Για τις συντάξεις χηρείας ζητά να μη δίδονται κάτω από τα 50 έτη, ενώ θα δίδονται με βάση εισοδηματικά κριτήρια για χήρες κάτω των 65 ετών.

5Μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των Ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2010 07:00

Προτάσερις στους τοτε υπουργούς…

Οι νέες αυτές προτάσεις ήλθαν προς την ελληνική κυβέρνηση μέσω επιστολής την περασμένη Πέμπτη στους κ.κ. Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου. Οπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, η τρόικα, μετά την αποδέσμευση της πρώτης δόσης του δανείου που λάβαμε, πρόκειται να αξιολογήσει τη χώρα ώστε να λάβουμε και τη δεύτερη δόση, με βάση τις προόδους στις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.
Σαν να μην εχει περάσει μιαν ημέρα…

Εν τω μεταξύ διαλύουν  ολα τα νοικοκυρεμένα ταμεία…

Τα ασφαλιστικά ταμεία δέχτηκαν καίριο πλήγμα στα αποθεματικά τους λόγω του «κουρέματος» των ομολόγων (PSI), που πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Μάρτιο. Εως τότε στο κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης διέθεταν 15,97 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 6,52 δισ. ευρώ είχαν τοποθετηθεί σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνολικά πριν από το PSI η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων υπολογιζόταν στα 22,49 δισ. ευρώ. Μετά τη διαδικασία του «κουρέματος» χάθηκε το 53,5% και έτσι η περιουσία αυτή μειώθηκε κατά 11,92 δισ. ευρώ. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι οι τιμές διαπραγμάτευσης των νέων, «κουρεμένων» ομολόγων είναι ακόμα πιο χαμηλές, τότε οι πραγματικές απώλειες φτάνουν έως και το 65% της νέας ονομαστικής αξίας. Εναν χρόνο μετά τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να υποστούν νέα μείωση του αποθεματικού τους, αφού η κυβέρνηση τους απαγόρευσε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Ετσι, οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για απώλειες που φτάνουν τα 150.000.000 ευρώ.

Εκτός ΕΤΕΑ βρέθηκαν μόλις τέσσερα ταμεία επικουρικής ασφάλισης, που αυτόματα μετατράπηκαν σε επαγγελματικά. Πρόκειται για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιριών (ΤΕΑΥΦΕ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιριών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ). Τα Ταμεία αυτά έχουν αναλάβει την υποχρέωση να χορηγούν τις συντάξεις χωρίς την παρέμβαση ή τη στήριξη του κράτους. Υπολογίζεται ότι συνολικά και τα τέσσερα αυτά ταμεία έχουν στα μητρώα τους περίπου 75.000 ασφαλισμένους

Όταν μας έκλεβαν τα δικά μας λεφτά…Τα λεφτά τυων δημοσιογράφων…

Περισσότερες από 117 δίκες έχουν διεξαχθεί στα ποινικά, πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια από τον Μάιο 2011 έως και τον Απρίλιο του 2012, για την διεκδίκηση των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ από τις εισφορές των ασφαλισμένων και το Αγγελιόσημο. Η σύγκριση με το παρελθόν είναι περιττή…

• Από τις υποθέσεις αυτές αρκετές διασφαλίζουν τα οικονομικά συμφέροντα του Οργανισμού. Αναφέρουμε περιπτώσεις των εφημερίδων Εξπρές του Ομίλου Καλοφωλιά και Απογευματινή, που προχωρήσαμε και πετύχαμε δικαστικά ακόμη και στη δέσμευση των τίτλων των εφημερίδων (Εξπρές, Απογευματινή) καθώς και των διεκδικήσεων των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ,
των εφημερίδων Ελευθεροτυπία και Μακεδονία.

• Ορισμένες πολύ σημαντικές υποθέσεις αφορούν στη νομική μας υπόσταση. Σημειώνουμε ότι την 1η Απριλίου 2011 εκδικάστηκε η προσφυγή εταιρειών του Γιώργου Κουρή, στην Ολομέλεια του ΣτΕ και αναμένεται σύντομα η έκδοση της απόφασης. Σε αυτή τη δίκη, ο Οργανισμός πήγε με δύο ισχυρά όπλα: την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου 752/2010,υπέρ των δικών μας παγίων θέσεων και την απόφαση του Τμήματος του ΣτΕ – Α’ τμήμα-3872-3874/2009.

• Νέα δικάσιμος, 5 Νοεμβρίου 2012 ορίσθηκε για την αίτηση ακυρώσεως του ΕΔΟΕΑΠ κατά του Υπουργείου Εργασίας, αναφορικά με την ακύρωση του εγγράφου με το οποίο μας ζητάει να αποδώσουμε το 10% του Αγγελιοσήμου, το οποίο εισέπραξε ο Οργανισμός το 2009 (ΑΚΑΓΕ).

• Σε κάθε περίπτωση, όπου διατυπώνεται ενδεχόμενος κίνδυνος προσβολής των συμφερόντων του Οργανισμού, η Διοίκηση και η Νομική Υπηρεσία ασκούν άμεσα και συν τω Νόμω κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο προκειμένου να τα υπερασπισθούν.

• Οι απαιτήσεις μας συνολικά από τις εκδικάσεις μόνο της χρονικής περιόδου από Μάιο του 2011 έως και τον Απρίλιο του 2012, ανέρχονται σε 4.070.000 € περίπου από οφειλές Αγγελιοσήμου και σε 836.000 € περίπου από οφειλές εισφοράς 3%, πλέον των νομίμων τόκων και προσαυξήσεων που αυξάνουν τα ανωτέρω ποσά τουλάχιστον κατά 50%.

• Με εντολή Προέδρου και Διευθυντή, συντάχθηκαν 91 γνωμοδοτήσεις και ενημερωτικά σημειώματα για θέματα ασφαλισμένων και ζητήματα που άπτονται της νομικής θωράκισης του Οργανισμού.

• Την 24-4-2012 κατατέθηκε από τον ΕΔΟΕΑΠ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως κατά των πράξεων 5/24-2-2012 και 10/9-3-2012 πράξεων (PSI) του Υπουργικού Συμβουλίου, με τις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, και με το οποίο ο Οργανισμός υφίσταται περιουσιακή ζημία που ανέρχεται στο 80% περίπου της ονομαστικής αξίας των ομολόγων του, σε όρους καθαρής παρούσας αξίας. Η δικάσιμος της αίτησης δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

• Για το PSI ακολουθούνται, ήδη, όλες οι νόμιμες ενέργειες, με εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις και προσφυγές κατά παντός υπευθύνου για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ταμείου μας, τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά και τα Διεθνή δικαστήρια.

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ 1,8 δις ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ

Στην σελίδα 29 της έκθεσης του «ΟΟΣΑ» αναλύεται η λογική με βάση την οποία αν καταργηθεί το αγγελιόσημο θα υπάρξει όφελος 1,8 δις ευρώ.( υπουργός Χατζιδάκης) Αυτό είναι το πιο μεγάλο ψέμα της εκθέσεως που δήθεν ετοίμασε ο ΟΟΣΑ.

Το απίστευτο ποσό του 1,8 δις ευρώ το δικαιολογεί ως εξής:

«Βασισμένοι στις εμπειρικές αποδείξεις ήταν δυνατόν να εκτιμήσουμε το όφελος για τους Έλληνες καταναλωτές: αν η αφαίρεση του φόρου στην διαφήμιση οδηγήσει σε μείωση τιμών 1% σε όλη την αγορά της λιανικής πώλησης, τότε το πλεόνασμα του καταναλωτή θα είναι 1,8 δις ευρώ.»

Συνεχίζει όμως αποκαλύπτοντας την πικρή αλήθεια:

«Πρέπει να ειπωθεί ότι η ποσοτικοποίηση του πλεονάσματος του καταναλωτή, μείωση κόστους ή αυξημένη δαπάνη/τζίρος που έγινε από την έκθεση του ΟΟΣΑ εκπροσωπεί μια εκτίμηση του μικτού θετικού αποτελέσματος της αφαίρεσης των εμποδίων στον ανταγωνισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αφαιρώντας τον φόρο στην διαφήμιση, θα υπάρξει ένα σχετικό κόστος με την εφαρμογή της σύστασης, για παράδειγμα ένα κενό χρηματοδότησης για τα εν λόγω ασφαλιστικά ταμεία. Όμως, στην περίπτωση αυτή, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν εισφέρουν σήμερα για την σύνταξη των εργαζομένων τους. Μέρος του κόστους μεταβολής θα επιβαρύνει τους εργοδότες και όχι το κράτος. Γενικότερα, ο σκοπός της έκθεσης του ΟΟΣΑ ήταν να αναγνωρίσει και να αναλύσει τα ρυθμιστικά εμπόδια στον ανταγωνισμό, παρά να κάνει μια πλήρη ανάλυση κόστους οφέλους των επιπτώσεων των προτάσεων που προτείνονται.»

Ο υπολογισμός του 1,8 δις είναι τελείως αυθαίρετος αφού διαφήμιση πραγματοποιούν ελάχιστες μόνο από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αν αυτός ο φόρος αφαιρεθεί (το αγγελιόσημο) πιθανόν αυτές και μόνο αυτές οι επιχειρήσεις να το μετακυλήσουν στις τιμές τους.

Όμως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών ανήκει στις λεγόμενες «δεσπόζουσες» επιχειρήσεις στον κλάδο τους. Κατά συνέπεια η πίεση τους να μειώσουν τις τιμές τους είναι μικρότερη από μια που κατέχει μικρότερο μερίδιο στην αγορά και η οποία δυσκολεύεται να διαφημιστεί στα ΜΜΕ.

Επίσης είναι βέβαιο ότι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα μετακυλήσουν το αυξημένο κόστος που θα προκύψει από την συμμετοχή τους στην ασφάλιση των εργαζομένων τους στην τιμή της διαφήμισης, ενδεχομένως με ποσοστό άνω του 20%, άρα πιθανότητα δεν θα υπάρξει μείωση της τιμής της διαφήμισης όπως λανθασμένα υπολογίζει ο ΟΟΣΑ.
Posted by olympiada στο Δεκέμβριος 3, 2013

2016 Υπουργός Κατρούγκαλος
Επιφυλακτικοί, αλλά όχι αρνητικοί, ήταν οι θεσμοί ακούγοντας τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε στο κουαρτέτο τις ελληνικές θέσεις σχετικά με το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους αυτοαπασχολούμενους και τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, με τους θεσμούς να ζητούν συγκεκριμένα νούμερα. Κάτι που θα κάνει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος , μας ενημέρωσε  ότι εξήγησε στο κουαρτέτο και γιατί δημιούργησε τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ, επισημαίνοντας πως δεν πήρε ούτε «ναι» αλλά ούτε και «όχι», ενώ δεν έριξε στο τραπέζι το θέμα του πλαφόν 10% στην επιστροφή των αναδρομικών.
Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο αγγελιόσημο, για το οποίο η παράταση που είχε δοθεί λήγει σήμερα.

Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί νέα παράταση και πρότεινε την αντικατάστασή του από έναν συμφωνημένο πόρο μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.2017 :Μέχρι στιγμής οι διαφημιστές που παίρνουν όλη την πίττα και εκδότες καναλάρχες τρίβουν τα χέρια τους.Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πίστευαν οτι μετά απο 30 χρόνια θα πληρώσουν τις κρρατήσεις των εργαζομένων; Γειά σου  βρε Κατρούγκαλε…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.