Είδαμε την παράσταση «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» στο Θέατρο Αθηνά

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Λίγο πολύ,  όλοι  γελάσαμε με την ελληνική κωμική ταινία «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης», των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου,  με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο.

Όλοι θυμόμαστε τον φτωχό επαρχιώτη που αναγκάζεται να  εγκατασταθεί στην Αθήνα,  για μια καλύτερη οικονομικά  ζωή, που μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις κάνει ότι δουλειά του προτείνουν,  με αποτέλεσμα να  μην στεριώσει πουθενά, και να γυρίσει στο χωριό του.

Ε λοιπόν φέτος, η αγαπημένη ταινία – που από το 1963, ψυχαγωγεί γενιές Ελλήνων –  ανεβαίνει στην σκηνή του θεάτρου Αθηνά,  σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, και πρωταγωνιστές  τους Σπύρο Πούλη, Γιάννη Mποσταντζόγλου, Θανάση Bισκαδουράκη, Βαλέρια Κουρούπη, Τάκη Βλαστό, Βασίλη Γιακουμάτο, Αλίνα Κοτσοβούλου και Κωνταντίνα Κλαψινού.

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της παράστασης, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού είδαμε μια παράσταση βασισμένη μεν στο σενάριο της ταινίας, αλλά με θεατρική ταυτότητα,  που σκοπό έχει να ψυχαγωγήσει  το κοινό και να του χαρίσει δυο ώρες άφθονου γέλιου.

Ο Σπύρος Πούλης, υποδύεται τον Θανάση, χωρίς να θυμίζει τον Θανάση  Βέγγο.  Ποντάρει  στο προσωπικό του πηγαίο ταλέντο,  δίνοντας  στο χαρακτήρα  την δική του σφραγίδα.   Μπορεί ο ρόλος του Θανάση να είναι το κεντρικό πρόσωπο του έργου, αλλά γύρω από αυτόν κινούνται χαρακτήρες που ενισχύουν με κωμικά στοιχεία την παράσταση.

Η  υπερ ταλαντούχα ηθοποιός, Βαλερία Κουρούπη, υποδύεται την Ρένα Νταλκά ένα μεγάλο αστέρι του Μπουζουκιού που βοηθάει τον Θανάση να βρει δουλειά. Βλέπουμε την ηθοποιό, να ξετυλίγει τις φωνητικές ικανότητες της,  πάνω στη σκηνή, ερμηνεύοντας παλιά τραγούδια της εποχής,  σε ενορχήστρωση  Νίκου Ξύδη.

Ο Γιάννης Μποστατζόγλου, ως μετρ της κωμωδίας, με το κύρος της πείρας του, ενισχύει με   μπόλικο γέλιο την παράσταση.  Όπως επίσης και ο Θανάσης Βισκανουράκης αλλά και ο υπόλοιπος θίασος.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι,  ο Χρήστος  Γιαννακόπουλος , αρχικά,  είχε γράψει το έργο καθαρά για τη θεατρική σκηνή,  που όμως τελικά γνώρισε την μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο, με τη διασκευή που έκαναν με τον Αλέκο Σακελλάριο. Βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Σεπτεμβρίου 1963 και είναι παραγωγή Γιάννη Καρατζόπουλου & ΣΙΑ και στην ταινία συμμετέχουν  ο Μανώλη Χιώτης και η  Μαίρη Λίντα ως  «Τρίο Μπριλάντε».

Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Μην το χάσετε!!


 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: BAΣIΛHΣ ΘΩMOΠOYΛOΣ

Σκηνικά:  ANTΩNHΣ XAΛKIAΣ

Kοστούμια:  NIKOΛ ΠANAΓIΩTOY

Φωτισμοί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΤΙΝΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ

Eνορχήστρωση:  NIKOΣ ΞYΔHΣ

Φωτογραφίες: ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  (STUDIO ΑΜΥΝΤΑ 13


Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη  και Κυριακή 19:30μμ

Πέμπτη Παρασκευή – Σάββατο 21:15μμ

Σάββατο λαϊκή απογευματινή 18:15


Τιμές εισητηρίων

Διακεκριμένη Ζώνη (οι 2 πρώτες σειρές) 20€

Γενική είσοδος 16€

ΑΜΕΑ – Ανέργων – φοιτητικό – παιδικό : 12€

Λαϊκή απογευματινή Σαββάτου: Γενική είσοδος 14€


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΟΛΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΡΟΥΤΣΑ – email: mdroutsa@gmail.com


Προπώληση  και στο ταμείο του Θεάτρου ΑΘΗΝά


Παραγωγή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.