«Γδύστε τη μαμά»…. Πρεμιέρα, γέλιο και ευτράπελα

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα έργα του Γάλλου βραβευμένου συγγραφέα Sébastien Thiéry, βλέπουμε να εμπνέουν τους Έλληνες σκηνοθέτες, αφού ο πνευματώδης αστεϊσμός που πηγάζει από τα έργα του,  διασκεδάζουν τον θεατή.

Ο Thiery θεωρείται στη  χώρα του, ένας από τους νεοτεριστές της γαλλικής εμπορικής κωμωδίας.

Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης, ανεβάζει στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου, το  τελευταίο έργο του Sebastien Thiery «Γδύστε τη μαμά!». Τίτλος ο οποίος σημασιολογικά, ουδεμία σχέση έχει με τον πρωτότυπο. Ωστόσο είναι ένα έργο που έκανε πρεμιέρα το 2013 στο Παρίσι και παίζεται μέχρι και σήμερα,  με μεγάλη επιτυχία.  Στην χώρα μας έκανε πρεμιέρα την  περασμένη Τετάρτη  με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Μακαλιά, Σταύρο Σβήγκο, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σωκράτη Πατσίκα και την Πηνελόπη Πιτσούλη στο ρόλο της μαμάς.


Ας πάμε να δούμε όμως την ιστορία του έργου:

O Ζαν Λουί,(Σταύρος Σβήγκος) καθώς είναι ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του, διαπιστώνει ότι η καρδιά του δε χτυπάει αλλά έχει τις αισθήσεις του. Έντρομος,  καλεί τον Μισέλ,(Δημήτρης Μακαλιάς) τον καλύτερο του φίλο, για να τον βοηθήσει, αφού είναι Κτηνίατρος. Αυτό αρκούσε για να διαπιστώσει ότι όντως η καρδιά του φίλου του δεν χτυπάει.  Στο παιχνίδι μπαίνει η σύζυγος του Ζαν, Βαλερί(Πηνελόπη Αναστασοπούλου). Ειδική στις εναλλακτικές θεραπείες και τις μεταφυσικές αναζητήσεις. Οπότε, και δημιουργείται η ανατροπή. Η Βαλερί καλεί τον μάγο γιατρό από  το Σαχέλ(Σωκράτης Πατσίκας) της Αφρικής, ο οποίος  ζητάει από τον Ζαν  να φωτογραφήσει τον κόλπο της μητέρας του,  που υποδύεται η Πηνελόπη Πιτσούλη.  Μόνο έτσι θα λυθεί η κατάρα.

Ο χρόνος τελειώνει…   το τι θα γίνει τελικά θα το δείτε επι σκηνής.



Μια φανταστική κωμική ιστορία, που εξελίσσεται μέσα από τα εκπληκτικά σκηνικά  του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, και τους φωτισμούς του Νίκου Σωτηρόπουλου, ξεδιπλώνοντας  στην ουσία, τα προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζει τη σχέση της μάνας με του γιου αλλά και αποκαλύπτει τα  μυστικά της οικογένειας που στοιχειώνουν τις καρδιές τους..

Μια καλή θεατρική πρόταση, για  κάποιον που θέλει να περάσει  ένα διασκεδαστικό  και χαλαρό βράδυ Παρασκευής – Σαββάτου ή  Κυριακής


 


 


Την παράσταση παρακολούθησαν άνθρωποι από τον χώρο του θεάματος όπως: Μιμή Ντενίση, Υρώ Μανέ, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Μελέτης Ηλίας, Νίκη Παλληκαράκη, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Γιώργος Κοψιδάς, Αρετή Κετιμέ, Γιώργης Κοντοπόδης, Θεοδώρα Σιάρκου, Αντιγόνη Ψυχράμη, Σπύρος Γραμμένος (ο οποίος υπογράφει και τη μουσική της παράστασης) και πολλοί άλλοι.
Επίσης  το παρόν τους έδωσαν:
Ο διευθύνων σύμβουλος  του ΙΜΕ Δημήτρης Εφραίμογλου, η  αντιπρόεδρος  Σοφία Εφραίμογλου και  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού κόσμου Θρασύβουλος Γιάτσιος.


Συντελεστές :

Μετάφραση : Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία-διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια : Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Σπύρος Γραμμένος

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Δραματολόγος: Αναστασία Τζέλλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέβη Κουτσοθανάση

Διεύθυνση παραγωγής: Αργυρώ Δεληζώνα

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 21:00

Κυριακή 19:00


ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΩΝ

Δευτέρα 25/12/2017 21:00

Τρίτη 26/12/2017 21:00

Παρασκευή 29/12/2017 21:00

Σάββατο 30/12/2017 21:00

Τρίτη 02/01/2018 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

100’ (χωρίς διάλειμμα)


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Παρασκευή:

Κανονικό εισιτήριο: 16€

Φοιτητικό/Νεανικό Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α.: 12€

Σάββατο και Κυριακή:

Κανονικό εισιτήριο: 18€

Φοιτητικό/Νεανικό Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α.: 12€


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Στο ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.viva.gr

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr

Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας


Συμπαραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

με τη Lykos Productions

«ΘΕΑΤΡΟΝ»

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0300

www.theatron254.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.