Μητσοτάκης: Ο λαός δεν θα σας δώσει τρίτη ευκαιρία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2018.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο Προϋπολογισμός που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός λιτότητας, αυξημένων φόρων και γενικότερα αντιλαϊκός.

«Ο ελληνικός λαός σας έχει ήδη ακριβοπληρώσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο προϋπολογισμός του 2018 μεγαλώνει κι άλλο το λογαριασμό. Γι’ αυτό και οι πολίτες εύχονται κι ελπίζουν ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σήμερα να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμος της κυβέρνησής σας» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει τρίτη ευκαιρία στην κυβέρνηση, καθώς «αποτύχατε ως αρνητές του μνημονίου, αποτύχατε και ως εκφραστές του».

«Δεν αξίζει στους πολίτες άλλος ένας χρόνος θυσιών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Κοροϊδέψατε το λαό δύο φορές. Εκλεγήκατε την πρώτη φορά ως αντιμνημονιακοί και τη δεύτερη ως μνημονιακοί. Αποτύχατε δύο φορές. Την πρώτη φορά μας στοιχίσατε 100 δισ. ευρώ. Το κόστος της δεύτερης αποτυχίας σας θα το πληρώνουμε οι Έλληνες για πολλά χρόνια» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα όσα υποστηρίζει ότι επιτυγχάνει η κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό του 2018, τονίζοντας ότι η οικονομία δεν υπεραποδίδει, ότι δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν ήδη αποφασιστεί τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το 2018 έως το 2022.

«Λέτε ότι η οικονομία δήθεν υπεραποδίδει. Καμία υπεραπόδοση δεν υπάρχει. Αντιθέτως η οικονομία πέφτει έξω σε βασικούς στόχους, με σημαντικότερο όλων το ρυθμό ανάπτυξης. Η μόνη υπεραπόδοση που έχετε πετύχει αφορά την αποτυχία σας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια θα επιτευχθεί μόνο όταν κάνουμε αυτά που έκαναν η Κύπρος, η Ιρλανδία & η Πορτογαλία, όταν βγήκαν από τα δικά τους μνημόνια. Χωρίς προειλημμένα μέτρα για το μέλλον, χωρίς ασφυκτική επιτήρηση, χωρίς δέσμευση για εξοντωτικά υπερπλεονάσματα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ήδη βάλει τη χώρα σε 4ο μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δισ., με μείωση συντάξεων, με μείωση αφορολόγητου & με δέσμευση για υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2022. Για ποια «καθαρή έξοδο» μιλάτε λοιπόν, όταν υπάρχουν ήδη ψηφισμένα μέτρα για μετά το 2018;» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «είμαστε η μόνη χώρα της ευρωζώνης που πηγαίνει προς τα πίσω, την ώρα που όλοι οι άλλοι πάνε μπροστά».

«Μας λέγατε πόσο σημαντική ήταν η ένταξη στο QE για να βγει η Ελλάδα στις αγορές με λογικά επιτόκια. Είχατε δίκιο. Μόνο που εξαιτίας σας κ. Τσίπρα χάσαμε και το QE. Τώρα λέτε ότι “η ένταξη στο QE δεν είναι κρίσιμης σημασίας”. Tώρα φταίω εγώ να σας πω ψεύτη ή προτιμάτε το “κωλοτούμπα”;» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε «η περίοδος διακυβέρνησής σας αποτελεί μία τριετία φτωχοποίησης. Επιβάλλατε 27 νέους φόρους, 21 περικοπές συντάξεων & κοινωνικών επιδομάτων και δύο μειώσεις αφορολόγητου. Κόψατε το ΕΚΑΣ & το καταργείτε τελείως τον επόμενο χρόνο. Ποιόν πλήττουν αυτά; Τους πιο αδύναμους βέβαια».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Το πρόβλημά σας κ. Τσίπρα είναι ο αφόρητος κυνισμός σας. Τα ατελείωτα ψέματά σας. Η μνημειώδης ανικανότητά σας. Η βαθιά σας ανηθικότητα. Αυτά είναι στοιχεία του χαρακτήρα σας. Δεν αλλάζουν, ούτε μασκαρεύονται και οι Έλληνες το γνωρίζουν καλά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.