Ο Εισαγγελέας ζήτησε να εξετασθούν για κατασκοπεία και Οχι η απόφαση δικαστηριου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα των δύο ελλήνων στρατιωτών να αφεθούν ελεύθεροι έως τη δίκη τους, ενώ παράλληλα ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι εξετάζονται και για στρατιωτική κατασκοπεία. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη έως τη δίκη τους, η οποία δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί, ενώ οι έρευνες περί κατασκοπείας μπορεί να βαρύνουν τον φάκελο εναντίον τους.

Πάντως ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Στην έρευνα περί κατασκοπείας φαίνεται πως συνηγόρησαν οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο στρατιωτικοί υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ότι ακολουθούσαν ίχνη στο χιόνι, με την υποψία ότι οι πατημασιές είχαν προκληθεί από λαθρομετανάστες ή διακινητές και υποστήριξαν ότι πήραν φωτογραφίες ώστε να δείξουν στους ανωτέρους τους τι είχαν κάνει.

Υποστήριξαν ότι πέρασαν τα σύνορα αφότου χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Μήνυμα στην Άγκυρα να μην μετατρέψει μία καθημερινή διαδικασία σε εθνικό και νομικό ζήτημα απεύθυνε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καλώντας την τουρκική πλευρά να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Σήμερα το πρωί οι συγγενείς των στρατιωτικών τους επισκέφτηκαν στη φυλακή με από άδεια των τουρκικών Αρχών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.