Ποια κανάλια πήραν άδεια από το ΕΣΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)

ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»


Η συνεδρίαση του EΣΡ

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της λίστας των τηλεοπτικών σταθμών που προκρίνονται προκειμένου να αδειοδοτηθούν βρίσκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το Συμβούλιο συνεδριάζει εκ νέου σήμερα Τετάρτη και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν διατυπωθεί επιφυλάξεις για έναν τουλάχιστον φάκελο συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκε έως το βράδυ της ίδιας μέρας, χωρίς όμως να ολoκληρωθεί, με ψηφορία των μελών επί των φακέλων υποψηφιότητας.

Τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα πρέπει να δώσουν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα προκειμένου ο διαγωνισμός να μπει στην επόμενη φάση του, δηλαδή της χρονικής περιόδου όπου οι υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα υποβολής εντάσεως έναντι των συνυποψηφίων τους.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή  4 Μαΐου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του ΣτΕ προκειμένου να αποφανθεί επί των ενστάσεων των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι, επικαλούμενοι διάφορους λόγους, ζητούν την αναβολή ή και την ακύρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς τόνισε : «Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη στιγμή που κατατέθηκαν οι φάκελοι των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κόσμος περιμένει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία χωρίς νέο κύκλο ενστάσεων και χωρίς την παράταση μιας κατάστασης που, ενδεχομένως, θα βάλει σε κίνδυνο και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «τα κανάλια έχουν κάνει σημαντικά βήματα για την αγορά οπτικοακουστικών προϊόντων. Ως Πολιτεία θέλουμε οι σταθμοί να είναι βιώσιμοι, με τήρηση των κανόνων ως προς τους εργαζόμενους, να αποδίδουν φόρους και να παράγουν καλό προϊόν».

Σχετικά με τις προσφυγές των καναλιών υπογράμμισε ότι «Δεν μπορώ να καταλάβω τις αναβολές εκ μέρουςτου ΣτΕ. Αυτή τη στιγμή, η πληροφόρηση που υπάρχει αναφέρει ότι την Παρασκευή θα συζητηθούν κανονικά οι προσφυγές των καναλιών. Πρέπει, επιτέλους, αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.