Η Μαντάμ Σουσού σε περιοδεία ||Συνέντευξη τύπου 4/6

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Με βασιλικό χαιρετισμό μπαίνει  στο In Town στην Μητροπόλεως, η Μαντάμ Σουσού, και οι θαμώνες ξεσπούν με χαιρετισμό. Λόγω της  επιτυχίας που γνώρισε τον περασμένο χειμώνα από τη σκηνή του Παλλάς, η παράσταση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη τον περασμένο χειμώνα, είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο παραστάσεων στην περιφέρεια αλλά και την Αττική.

Γι’ αυτό, το μεσημέρι της Δευτέρας (4/6), οι συντελεστές και ηθοποιοί της πολυσυζητημένης παράστασης,  παρευρέθηκαν στο press event που διοργάνωσαν σε γνωστό cafe στο κέντρο της Αθήνας οι Θεατρικές σκηνές, όχι μόνο για να ανακοινώσουν το πρόγραμμα της περιοδείας, και να μιλήσουν για την επιτυχία του χειμώνα,  αλλά και για  να παρουσιάσουν το νέο καστ της παράστασης.

Η “Μαντάμ Σουσού” ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων, προλογίζει ο Πάνος Κατσαρίδης των θεατρικών σκηνών. «Το Χρωστούσαμε και στους υπόλοιπους θεατές που δεν είδαν την παράσταση του χειμώνα,  αλλά και στην ίδια την Μανταμ Σουσού να γυρίσει ανανεωμένη, σε μια περιοδεία – 40 παραστάσεων  ανα την Ελλάδα και την Αττική, με τελικό σταθμό τον επόμενο χειμώνα  στη Θεσσαλονίκη.”

Ο  κύριος Κατσαρίδης, ανακοίνωσε, τις τέσσερις νέες αφίξεις που συμπληρώνουν το θίασο. Το Ρόλο του θρυλικού φτωχού “Παναγιωτάκη”,  θα παίξει ο  Τάσος Χαλκιάς, ενώ το ρόλο του Μηνά  Κατακουζηνού θα παίξει ο  Κώστας Σπυρόπουλος. Η νέα τραγουδίστρια του θιάσου είναι η Αντιγόνη Ψυχράμη, ενώ στο ρόλο του Σταθόπουλου θα δούμε τον Πέτρο Λαγούτη.

Η περιοδεία της «Μαντάμ Σουσού» αρχίζει από το Κατράκειο Θέατρο – Νίκαιας, στις 25 Ιουνίου, με καλεσμένες κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με δεύτερο σταθμό το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη την Τετάρτη 27 Ιουνίου.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου με τους εύστοχους αστεϊσμούς που πάντα εκσφενδονίζει, μας μίλησε για το καινούργιο  τραγούδι που έγραψε με αφορμή το ξεκίνημα της περιοδείας,  «Περιοδεία μου αμαρτία μου». Σαφώς τέτοιο τραγούδι δεν υπάρχει, απλά όπως μας εξήγησε,  είναι πολύ ωραίο για έναν ηθοποιό να πηγαίνει περιοδεία αλλά και πολύ δύσκολο, όταν έχει ζέστη. Ενώ συμπλήρωσε: «Η περιοδεία είναι ένα δύσκολο είδος παρουσίασης, γιατί θέλει πολύ μεγάλη αυτοθυσία. Είναι κάτι που δεν  φαίνεται στα μάτια του θεατή,  αλλά να ξέρετε,  εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ δυνατά χαρτιά.»

 


 

{youtube}qmpq0Ddl0gg{/youtube}


Η «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά σε παραγωγή θεατρικών σκηνών,  – για την ιστορία –  τη θεατρική χρονιά 2017-2018, σε διάστημα τριών μηνών ξεπέρασε  τα 110.000 εισιτήρια, και τις 80 sold out παραστάσεις.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα, απόδοση του κειμένου είναι  της Δήμητρας Παπαδόπουλου, τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, η  μουσική της Μαρίζας Ρίζου, τα κοστούμια του Νίκου Χαρλαύτη και της  Σοφίας Νικολαϊδη.


ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ

Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου,

Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι,

Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός.

Τραγούδι: Ειρήνη Ψυχράμη

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία- Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης – Σοφία Νικολαϊδη

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Ενορχήστρωση; Δημήτρης Σιάμπος

Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Διεύθυνση Επικοινωνίας : Μαργαρίτα Δρούτσα

Οργάνωση Περιοδείας: Χρόνος Δράσεις Πολιτισμού

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη.

Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν.

Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα;

Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι;

Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός;

Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας;

 


 

Πρόγραμμα Περιοδείας:

www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/mantam-sousou/




Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.