Η Φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει κατεύθυνση προς Ελευσίνα – κλειστή η Εθνική Οδός

Facebook
Twitter
LinkedIn


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα, με τις Αρχές να διατάσσουν την απομάκρυνση κατοίκων.

Πλάνα του ΣΚΑΪ εικονίζουν φλόγες να έχουν φτάσει στις κεραμοσκεπές και τις οροφές πολλών σπιτιών, με απεσταλμένους του ΣΚΑΪ να αναφέρουν πως έχουν δει τουλάχιστον 10 έως 15 κτήρια να έχουν πάρει φωτιά.

Το μέτωπο είχε νωρίτερα φτάσει στον οικισμό Πανόραμα και στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλι, όπου είχαν κάψει αυλές, ενώ οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή Γαλήνη και στο Πανόραμα. Κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με ό,τι μέσα διαθέτουν, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα και κατοικίδια.

Έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή αγνοούμενους.

Πλέον, λόγω της φοράς του ανέμου, η πύρινη λαίλαπα που κατατρώει τα πάντα στο πέρασμά της έχει πάρει κατεύθυνση προς την Ελευσίνα.

Έκκληση στους κατοίκους που δεν είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν να απομακρυνθούν από την Κινέτα απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΙ  ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Στο σημείο επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, με ορισμένα αεροσκάφη να φαίνεται πως έχουν σταλεί στην φωτιά στην Καλλιτεχνούπολη.

Το υπουργείο Άμυνας έχει κινητοποιήσει επίγεια και εναέρια στρατιωτικά μέσα για να υποστηρίξει την Πυροσβεστική.

 

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Κινέτα

Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν νωρίτερα στην Εθνική οδό εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το πρωί της Δευτέρας στην Κινέτα και κατακαίει σπίτια αλλά και δασικές εκτάσεις.

Εξαιτίας του πυκνού καπνού και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η ορατότητα είναι περιορισμένη, γεγονός που υποχρέωσε την αστυνομία να κλείσει και τα δυο ρεύματα, τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, από το 39ο έως το 57ο χλμ.

Όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού, Σοφία Στάμου, τα οχήματα που είχαν εγκλωβιστεί στο συγκεκριμένο κομμάτι σταδιακά απεγκλωβίζονται, ενώ η τροχαία υποχρεώνει τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν αναστροφή σε ανοίγματα που υπάρχουν στην εθνική οδό.

Συγκεκριμένα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση την Πάτρα, πραγματοποιούν αναστροφή προς την Αθήνα πριν την τρίτη σήραγγα, ενώ σε αντίστοιχη αναστροφή υποχρεώνονται και οι οδηγοί που κινούνται με κατεύθυνση την Αθήνα και εκτρέπονται προς Κόρινθο.

Επιπλέον, όλα τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς Κόρινθο έχουν διακοπεί.

 



Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.