Παρέμβαση της Ενωσης Συντακτών ζητάει του Μαξίμου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tην παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ζητάει του Μαξίμου  για το δημοσίευμα  του Ελεύθερου Τύπου, περί ύπαρξης SMS – ντιρεκτίβα για τη φωτιά στο Μάτι και τις πληροφορίες περί καρατομήσεων αρμοδίων υπουργών και επικεφαλής πυροσβεστικής και αστυνομίας. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός ζητά εγγράφως την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το επίμαχο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, για το SMS, το οποίο ήδη από την Κυριακή (12.08.2018) το Μαξίμου είχε χαρακτηρίσει πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες μήνυμα.
Μαξίμου καλεί ΕΣΗΕΑ:

Προς την Πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, δημοσιεύτηκε παντελώς ψευδές, ανυπόστατο και κακόβουλο “ρεπορτάζ” με τίτλο: “Το SMS της μακάβριας προπαγάνδας”, το οποίο αναφερόταν σε δήθεν SMS του Μεγάρου Μαξίμου “προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η χώρα θρηνούσε νεκρούς”.

Επειδή, αυτό ή έστω παρόμοιο SMS, ουδέποτε συντάχθηκε, στάλθηκε, ή με οποιονδήποτε τρόπο υπήρξε από την πλευρά μας. Και το κείμενο που δημοσίευσε η εν λόγω εφημερίδα, ως SMS προερχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί προϊόν προπαγανδιστικής φαντασίας, που σαφώς προορίζεται για να πλήξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Επειδή, επίσης, ο Ελεύθερος Τύπος, και μετά την καταγγελία από την πλευρά μας της δημοσίευσης του κατασκευασμένου για τις ανάγκες της προπαγάνδας SMS, αντιπαρέρχεται την κατηγορηματική μας διάψευση, χαρακτηρίζοντάς την στο φύλλο της επομένης, 13 Αυγούστου, “λάσπη και ύβρεις”, και επιμένει στην παραπληροφόρηση και στη διασπορά όχι απλώς ψευδών, αλλά βαρύτατα συκοφαντικών ειδήσεων, σας καλούμε να επιληφθείτε του θέματος, ούτως ώστε:

Να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Να διερευνηθούν από την Ένωσή σας και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια.

Με εκτίμηση

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Μέλος της ΕΣΗΕΑ
Το Μαξίμου διαψεύδει το SMS – ντιρεκτίβα για τη φωτιά στο Μάτι: “Πλαστογραφία και προβοκάτσια”

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του την Κυριακή (12.08.2018) αμφισβητούσε την πατρότητα του SMS και έκανε λόγο για πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες μήνυμα που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου:

“Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης” τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
“Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για… αποβράσματα του ΣΥΡΙΖΑ” αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ακόμα:

“Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης. Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν”.
Το δημοσίευμα του Ε.Τ. για το SMS

Ο “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” έγραφε για ένα κείμενο που διακινήθηκε ηλεκτρονικά, μέσω sms, από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ – αποκλειστικά για εσωτερική χρήση – αποκαλύπτει ότι η πραγματική συζήτηση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, η πραγματική ανησυχία και οι προτεραιότητες δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του τις ημέρες που η κοινή γνώμη θρηνούσε τους νεκρούς και αγωνιούσε για τους αγνοούμενους στο Μάτι.

Το sms – σύμφωνα πάντα με τον Ε.Τ. – έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών, της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η συντάκτης του άρθρου συμπέραινε ότι επί της ουσίας επρόκειτο για τα “αποκαλυπτήρια” της κεντρικής αντίληψης, της προσωπικής και πολιτικής στάσης βασικών προσώπων του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού διότι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σαν και αυτό δεν θα θα μπορούσε να διακινηθεί χωρίς την έγκρισή του.

Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει στις παρακάτω διαπιστώσεις: Από τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ΜΜΕ που παίζουν το ρόλο των κυβερνητικών φερέφωνων μετέδιδαν με τόση σιγουριά την απομάκρυνση Τόσκα από τη θέση του αλλά και “έπαιζαν” “καρατομήσεις αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, τις επόμενες ώρες”, μέχρι τι πραγματικά συζητούσαν και τι προετοίμαζαν στα άδυτα του Μαξίμου, τη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγορούσε – και ακόμα κατηγορεί – την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα κόμματα, για επικοινωνιακό παιχνίδι με τους νεκρούς πάνω στις στάχτες κ.λπ.

πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ & Ελεύθερος Τύπος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.