«Χτυποκάρδια στο Θρανίο» λίγο πριν το κουδούνι χτυπήσει τρεις…

Χτυποκάρδια στο θρανίο - Συνέντευξη τύπου
Από την Συνέντευξη Τύπου της παράστασης ¨Χτυποκάρδια στο Θρανίο"
Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Νιώσαμε το πρώτο χτυποκάρδι τους,  πριν ακόμα το κουδούνι χτυπήσει επίσημα τρεις φορές. Το aVecnews.gr ήταν στο Θέατρο Ήβη το μεσημέρι της Τετάρτης(24/10), με αφορμή την παρουσίαση του έργου του Αλέκου Σακελλάριου «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» που θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 25  Οκτωβρίου.

Η Λίζα Πετροβασίλη, η μαθήτρια των εφηβικών μας χρόνων που ερωτεύεται τον καθηγητή πανεπιστημίου της ιατρικής, 56 χρόνια μετά βάζει ξανά μαθητική ποδιά και συστήνεται στην νέα γενιά, όπως ακριβώς την γνώρισαν οι παλιότεροι, αψεγάδιαστη, ανανεωμένη και έτοιμη μ ένα τικ τακ να θυμίσει την τρυφερή εκείνη εποχή που ο ΈΡΩΤΑΣ  ακόμα δονούσε την καρδιά.

Όλοι οι συντελεστές και ηθοποιοί της παράστασης, ήταν εκεί, και υπό την καθοδήγηση  του Λάκη Λαζόπουλου που έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία, μας μίλησαν  ο καθένας ξεχωριστά, για το ρόλο του, αλλά και για την παράσταση.

«Εμείς βασιστήκαμε  στο θεατρικό κείμενο, απλά κρατήσαμε τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.» τονίζει ο Λάκης Λαζόπουλος. «Γενικά αυτά τα έργα όπως και η Τέχνη είναι για να παραβιάζουν τον χρόνο και να ανασύρουν από το παρελθόν και να τα φέρνουν στο σήμερα, εικόνες,  πράγματα, έτσι αυτή η συνεχής αναβίωση και ο τρόπος που το μυαλό και η φαντασία μπαίνουν σε άλλες χρονικές περιόδους ενώ ζεις  στο παρόν, είναι μοναδικός. Αυτός ο έρωτας όσα χρόνια και να περάσουν,  θα παραμείνει ο ίδιος. Ο  τρόπος αλλάζει.  Ζούμε στην εποχή της συγκινησίας. Στην εποχή όπου το μοντέλο της  προσέγγισης έχει αλλάξει πολύ. Δηλαδή πρώτα οι άνθρωποι, έβλεπαν,  πλησίαζαν,   ερωτεύονταν,  ξανά έβλεπαν.  Είχαν άγχος. Καρδιοχτυπούσαν.  Μέχρι να τον δεις τον άλλο, να τον αγγίξεις και μετά να φτάσεις στο κρεβάτι. Τώρα αρχίζουν όλα αντίθετα Τωρα δεν νιώθουν.» σημείωσε.

Η Μάρω Κοντού, μπορεί να ερμηνεύει τον ανδρικό ρόλο του γυμνασιάρχη, ωστόσο δεν ντύνεται άνδρας, απλά ο  ρόλος αυτός γίνεται γυναικείος και   όπως μας είπε η Μάρω Κοντού, η πρόκληση αυτή της άρεσε πολύ. Και  ενώ  ο διάλογος του Αλέκου Σακελλάριου μένει ατόφιος, ήρθε και ακούμπησε υπέροχα πάνω σε αυτήν την γυναίκα. Την ενέπνευσε να την κάνει  λίγο πιο ανδρογυναίκα, λίγο πιο αυστηρή. Συμπλήρωσε .


Δείτε στιγμές από τη συνέντευξη τύπου


Ο Κώστας Βουτσάς, ενθουσιασμένος που περιτριγυρίζεται πάντα από ωραία κορίτσια, μας μίλησε πόσο ευχαριστημένος είναι που συνεργάζεται με τον Λάκη Λαζόπουλο, γιατί είναι ένας σπουδαίος σκηνοθέτης και κυρίως ηθοποιός. Επίσης μας είπε ότι ο τρόπος που επεμβαίνει  σκηνοθετικά ο Λαζόπουλός, χρησιμοποιώντας βίντεο και πρωτότυπα εφέ, δίνουν μια άλλη διάσταση στο θεατρικό που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τον θεατή.

Το ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη, θα ερμηνεύσει η Κατερίνα Γερονικολού. Όπως μας ειπε: «Η Λίζα Πετροβασίλη στα μάτια τα δικά μου φαίνεται αξιολάτρευτη, την αγάπησα από την πρώτη στιγμή γιατί είναι κατεργάρα, πεισματάρα, πονηρή, ψεύτρα και παράλληλα, αθώα, ξέγνοιαστη, συγκινητική και παθιασμένη.»   Ενώ το γιατρό Δημήτρη Παπαδόπουλο, υποδύεται ο Ορέστης Τζιόβας.

Ο Νίκος Γαλανός, ένας ακόμα σπουδαίος, πάντα γοητευτικός ηθοποιός από τα παλιά, θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Ήβη,  ερμηνεύοντας τον πατέρα της Λίζας, τον Λεωνίδα. Ενώ στο ρόλο της Ελένης, της μητέρας της Λίζας θα ερμηνεύσει η αγαπημένη Νίκη Παλληκαράκη. Τον καθηγητή Ιωάννη Λάβδα που έμεινε στην ιστορία για την περιγραφή του προφιτερόλ, θα υποδυθεί ο Βασίλης Γιακουμάρος. Η Σοφία Βογιατζάκη θα, παίξει την  Τασία, την υπηρέτρια της Λίζας, που είναι πάντα δίπλα της σε όλα και σαφώς δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις κατεργάρες συμμαθήτριες της Λίζας Πετροβασίλη, που υποδύονται οκτώ υπερταλαντούχα κορίτσια οι:  Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Ελευθερία Παρασκευά, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Υρώ Μακρή, Ζένια Μπονάτσου, Αναστασία Σκοπελίτη.

Τώρα αυτό που μένει είναι ο καροτσέρης να μας ταξιδέψει στο νοσταλγικό παρελθόν μας… μέσα από μια παράσταση που ήδη έχει κερδίσει το κοινό αφού η προπώληση των εισιτηρίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γι αυτό σπεύσατε…


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.