Βερολίνο για ομιλία στο SPD o Ελληνας Πρωθυπουργός και στο Παρίσι το απόγευμα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου και θα πάρει μέρος σήμερα σε συνέδριο του SPD. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι για τον εορτασμό της παύσεως του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε πάνελ με τη συμμετοχή της Προέδρου του SPD, Άντρεα Νάλες και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, με θέμα «On the Left and successful».

Σε ό,τι αφορά στα μηνύματα που θα στείλει από κει, αναμένεται να αναφερθεί σε βασικά ζητήματα στρατηγικής για την πορεία του προοδευτικού χώρου. Με βάση τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα τονίσει την ανάγκη να μπουν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της αύξησης των μισθών, την προστασία της εργασίας, την πολιτική υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στόχος, είναι μέσα από μια τέτοια στρατηγική, να δοθεί προοπτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και να μπει φραγμός στην ακροδεξιά επέλαση. Συν τοις άλλοις χρειάζονται και τολμηρές αποφάσεις που απαιτούν πολιτικό θάρρος και συνιστούν ιδεολογική ήττα των εθνικισμών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί μια πολύ σημαντική προοδευτική εξέλιξη για τα Βαλκάνια της νέας εποχής.
Πάνω σε αυτό το έδαφος, μπορούν οι δύο μεγάλες πολιτικές οικογένειες του Προοδευτικού χώρου να βρουν πεδίο συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.