Γιώργος Μπανταδάκης: Η αγάπη είναι δύναμη. Θα νιώσουμε καλύτερα όταν την δώσουμε

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ήθελα να αρχίσουμε την  κουβέντα μας, με πιο χαλαρές ερωτήσεις πριν τον βομβαρδίσω με τα τυπικά των παραστάσεων. Ο  Γιώργος Μπανταδάκης είναι ο ηθοποιός που είναι πάνω απ όλα, ο φίλος μας που θα θέλαμε να ξέρουμε κάτι περισσότερο γι αυτόν. Είναι Δίδυμος με ωροσκόπο Παρθένο.

Ο αγαπημένος του παιδικός ήρωας είναι ο Spider man και το ταξίδι των ονείρων του είναι στη Νέα Υόρκη. Το αγαπημένο του τραγούδι είναι του Μάριου Φραγκούλη  «Τον εαυτό μου παιδί». Τον ρώτησα αν είναι ερωτευμένος και μου απάντησε  «ποιος ξέρει».  Είναι σίγουρα ένας ρομαντικός άνθρωπος και ένας  ταλαντούχος ηθοποιός που αυτή τη σεζόν θα τον δούμε να παίζει σε δυο πολύ καλές θεατρικές δουλειές…

Μιλάει στη Λαμπριάνα Κυριακού

Λ.Κ: Φέτος είσαι στο Θέατρο Χυτήριο με την κωμωδία «Τι τραβάμε κι εμείς οι Μάνες» Γιώργο Μπανταδάκη, μίλησε μου για την παράσταση;

Γ.Μ: Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στο γνωστό μπεστ σέλερ της Κατερίνας Μανανεδακη “Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες ” . Την εξαιρετική  θεατρική μεταφορά έχει κάνει ο Πάνος Αμαραντιδης μαζί με την Ελένη Λευθεριωτη και την σκηνοθεσία συνυπογράφουν η Βασια Παναγοπουλου και ο Πάνος Αμαραντιδης. Είναι μια κωμωδία που στήνεται με μεράκι και αγάπη από όλους μας και είμαι σίγουρος πως κάθε θεατής θα βρει κομμάτια της ζωής του , στο έργο και στους ήρωες. Αφορά την απόφαση ενός ζευγαριού να κάνει παιδί , τις ανησυχίες , τις αγωνίες ,τα ευτράπελα και όλα οσα συνοδεύουν μια τέτοια σημαντική απόφαση . Είμαι σίγουρος πως οι θεατές θα γελάσουν θα συγκινηθούν και θα πάρουν σπουδαία μηνύματα ζωής βλέποντας την παράσταση.

Λ.Κ:Μάνα μεγάλο κεφάλαιο. Ποια είναι η ιδανική μητέρα για σένα;

Γ.Μ: Δεν νομίζω πως υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά , που φτιάχνουν την ιδανική μητέρα . Είναι πολλά πράγματα μαζί . Νομίζω το σπουδαιότερο είναι η αγάπη . Ιδανική μητέρα για μένα είναι βέβαια …..η ΜΑΜΑ μου !

Λ.Κ: Ας μιλήσουμε για το ρόλο σου

Γ.Μ: Εγώ υποδύομαι δύο ρόλους στο έργο . Ο βασικός μου ρόλος είναι αυτός του γυναικολογου της ηρωίδας που υποδύεται η Νικολέτα Καρρά. Είναι ο άνθρωπος που την συμβουλεύει, την καθοδηγεί , κατευνάζει τις ανησυχίες και τα άγχη της και αυτός που θα φέρει στο κόσμο το παιδί της . Κάθε γυναίκα στη περίοδο αυτή της ζωής της , έχει ένα γιατρό , που είναι ας πούμε ο “φύλακας άγγελος ” της . Επίσης υποδύομαι και τον ξάδερφο του Τόνυ Δημητρίου , που εμφανίζεται σε μια σκηνή του έργου και φέρνει τα πάνω κάτω. Αλλά δε θα σας πω περισσότερα .

Λ.Κ: Γιατί να έρθει να παρακολουθήσει κάποιος την παράσταση σας;

Γ.Μ: Γιατί σίγουρα θα γελάσει και θα περάσει όμορφες στιγμές .Θα συγκινηθεί , θα δει πτυχές του εαυτού του και της κοινωνίας και θα δει από μια γλυκιά πλευρά ενα από τα πιο σημαντικά θέματα της καθημερινότητας . Αυτό της γέννησης και αναθρεψης ενός παιδιού .

Λ.Κ: Μπορεί ο τίτλος να  «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες» αλλά μπορεί και ένας άνδρας να ταυτιστεί με ένα κομμάτι από την ιστορία του βιβλίου της Μανανεδάκη.  Ποια είναι η δική σου ταύτιση;

Γ.Μ: Σαφώς και μπορεί . Είναι λάθος να θεωρούμε πως στην υπόθεση “παιδί ” οι άντρες παραμένουν αμέτοχοι.Πόσο μάλλον οι σύγχρονοι άντρες . Οι νέοι μπαμπάδες γνωρίζουν πολλά πράγματα ,εχουν διάθεση να μαθουν ακομα πιο πολλά και ειναι παρόντες σε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης και της ανατροφής ενός παιδιού .Επίσης το έργο αυτό , τους δικαιώνει σε πολλά σημεία και τους τοποθετεί στο σημείο που πρέπει.

Λ.Κ: Είσαι  ευγενικός, καλοσυνάτος και αγαπησιάρης άνθρωπος. Πιστεύω  θα ήσουν ένας πολύ καλός πατέρας. Σε ρωτάω… θα ήθελες να γίνεις πατέρας;

Γ.Μ: Θα ήθελα πολύ. Έχω μια πολύ καλή σχέση με τα παιδιά. Θεωρώ πως θα είχα να δώσω πολύ αγάπη. Σίγουρα βέβαια είναι κάτι δύσκολο, που απαιτεί αυταπάρνηση, αυτοθυσία κι αφοσίωση. Εγώ έχω εναν υπέροχο πατέρα.

Λ.Κ: Ωραίος θίασος. Πώς είναι να συνεργάζεσαι με όλους αυτούς αλλά κυρίως πώς είναι να σε σκηνοθετεί η Βάσια Παναγοπούλου;

Γ.Μ: Πραγματικά φέτος χαίρομαι πάρα πολύ. Δεν ειναι το γνωστό κλισέ , αλλά ειλικρινά αυτή η ομάδα είναι πραγματική dream team . Γελάμε πολύ, δουλεύουμε πολύ και νομίζω το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Η Νικολέτα, Ο Τόνυ ,η Ελένη ,η Σοφη, η Κατερίνα και η Ελένη είναι υπέροχοι και περνάω όμορφα μαζί τους .Ο Πάνος Αμαραντιδης είναι πραγματικά σπουδαίος στο κείμενό του , αλλά και στις σκηνοθετικές του οδηγίες και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα .Επίσης μπράβο αξίζουν και στην Ελένη Λευθεριωτη, όπως ακόμα και στον Δημήτρη Αγγελόπουλο γιατί μαζί με τη Βασια έχουν αναλάβει το δύσκολο κομματι της παραγωγής και όλα πάνε ρολόι. Οσον αφορά τη Βασια , ειναι υπέροχη .Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε δουλειά της. Είναι μια γυναίκα με ταλέντο , κέφι, μεράκι κι αγάπη για αυτό που κάνει . Ξέρει να σε κατευθύνει και να βγάλει από τους ηθοποιούς της τον καλύτερο εαυτό τους. Μας σκηνοθετεί με όρεξη και δεινότητα και θα το δείτε στο αποτέλεσμα . Την ευχαριστώ από καρδιάς , για την υπέροχη συνεργασία . Ειλικρινά .

Λ.Κ: Σου πάει η Κωμωδία Γιώργο. Το είδαμε και το καλοκαίρι στις «Εκκλησιάζουσες». Πως θα σου φαινόταν ένας τραγικός ρόλος και ποιος θα ήταν αυτός;

Γ.Μ: Και να φανταστείς οτι στη σχολή κυρίως δραματικούς ρόλους μου έδιναν. Επαγγελματικά όμως, όντως έχω κάνει κυρίως κωμωδίες και κομεντί. Μου αρέσουν πολυ τα δραματικά έργα και αυτοί οι ρόλοι. Θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου πω. Αρκεί να μου αρέσει ο ρολος και οι συνεργάτες..

Λ.Κ: Φέτος συνεργάζεσαι ξανά με την Κάρμεν Ρουγγέρη;

Γ.Μ:  Ναι, με μεγάλη μου χαρά αποδέχθηκα την πρόταση της κυρίας Καρμεν Ρουγγερη κι έτσι φέτος, συνεργαζομαστε ξανά μετά από χρόνια στην “Αργοναυτική Εκστρατεία “, που έστησε με αγάπη και σεβασμό για μικρούς και μεγάλους συνσκηνοθετωντας μαζί με τη Χριστίνα Κουλουμπή , που έχει επιμεληθεί και το κομμάτι της σκηνογραφίας και βέβαια με πολύτιμο συνεργάτη τους τον Πέτρο Γαλλια, που υπογράφει τις χορογραφίες και τα φώτα . Η Καρμεν είναι υπέροχη , ευφάνταστη, δημιουργική , αεικίνητη και την ευχαριστώ από καρδιάς για την εκ νέου συνεργασία σε ένα τόσο όμορφο έργο .

Λ.Κ: Τι σε θυμώνει σαν άνθρωπο;

Γ.Μ: Με θυμώνει η αναισθησία και η αναλγησία σε κάθε της μορφή. Θεωρώ πως η αγάπη προς όλους είναι αυτό που κάνει τα πράγματα ευκολότερα για όλους μας. Ας αφήσουμε τις μικρότητες και την τοξικότητα στην άκρη. Ας μοιράσουμε αγάπη. Θα νιώσουμε καλύτερα και θα μας δοθεί πίσω. Η αγάπη είναι δύναμη .

Λ.Κ: Τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

Γ.Μ: Ότι κάθε άνθρωπος. Προτιμώ να συναντάω φίλους και να κάνουμε πράγματα μαζί. Είμαι άνθρωπος της παρέας. Αγαπώ τον ήλιο τα μεσημέρια και τον καφέ στο φως.

Λ.Κ: Σε ποιον άνθρωπο θα έλεγες ευχαριστώ;

Γ.Μ: Λέω πάντα ευχαριστώ. Δεν ειμαι αγνωμων. Πάνω από όλα ευχαριστώ τους γονείς μου, γιατί είναι πάντα, σε όλα δίπλα μου.  Είναι υπέροχοι . Ευχαριστώ τον αδερφό μου και τους φίλους μου . Με αγαπούν, με στηρίζουν και με φροντίζουν.. Είμαι χαρούμενος για αυτό. Ευχαριστώ επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει επαγγελματικά και μου έχουν ανοίξει μια πόρτα. Είναι πολύ σπουδαίο και σπάνιο πράγμα αυτό στη ζωή για αυτό και το τονίζω .

Λ.Κ:  Ηθοποιός σημαίνει;

Γ.Μ: Πολλά πράγματα .Σημαίνει αγάπη, αφοσίωση ,μόχθος, αγωνίες , άγχος, φως , δημιουργία, χειροκρότημα , ανάταση ψυχής . Ο ηθοποιός είναι πάντα ένα παιδί που δεν σταματά να παίζει, να ονειρεύεται, να γελά δυνατά και να δημιουργεί κόσμους μέσα στους οποίους ζει , μέσα από τους ρόλους του .

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.