Ο κύκλος των μνημονίων έκλεισε…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, καμία χώρα δεν εξέφρασε προβληματισμούς για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019, χωρίς την περικοπή.

Ως μια πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισε το «πράσινο φως» απ’ το Euro Working Group η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνει πως έκλεισε ο κύκλος των μνημονίων.

«Στο Euro Working Group σήμερα, κατά την εισήγηση του ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, δεν υπήρξε καμία ένσταση από καμία χώρα για τη μη εφαρμογή του μέτρου για απομείωση της προσωπικής διαφοράς. Αντίθετα, εγκρίθηκαν τα μέτρα, ύψους 920 εκατομμυρίων, ευρώ που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ. Είναι μία θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έπεισε ότι δεν είναι ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά αναγκαίο να γίνει, καθώς πετυχαίνει τους στόχους της. Είναι μία θετική εξέλιξη αυτό και σημαίνει ότι τέλειωσε οριστικά ο κύκλος των μνημονίων. Είναι σημαντικό να προχωρά κανείς στην ακύρωση μέτρων που μας επιβλήθηκαν από τους δανειστές, πείθοντας τους εταίρους», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το Euro Working Group αφού εξέτασε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς και τη θετική αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019», σχολίασαν νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου θα συζητηθούν όλοι οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης μαζί με τις επίσημες συστάσεις της Επιτροπής που θα δημοσιευθούν στις 21 Νοεμβρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.