Κυνηγητό με εξώδικα απο την ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκστρατεία με εξώδικα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας.έχει εξαπολύσει η ΔΕΗ. Ζημιές 903 εκατ. ευρώ πέρυσι. Φέτος  στο πρώτο τρίμηνο η ΔΕΗ εμφάνισε καθαρές ζημιές 254 εκατ. ευρώ
Η ΔΕΗ, αν δεν εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και μπορεί να συμπαρασύρει και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Εξελίξεις οι οποίες κάνουν την αντιπολίτευση να μιλά για πονικές ευθύνες της κυβέρνησης, Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε πρόσφατα ότι η ΔΕΗ είναι «μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα» αφού έκλεισε πέρυσι με έλλειμμα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ ο πρώην υπουργός Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης έχει δηλώσει ότι η εταιρεία είναι «στο χείλος του γκρεμού».

Υπό αυτά τα δεδομένα η ΔΕΗ ξεκινά την άμεση αποστολή εξωδίκων με πρώτο στόχο την εξόφληση του χρέους των λεγόμενων τελικών πελατών που διαμορφώνεται στο 1,05 δισ. ευρώ. Παράλληλα τρέχει η διαδικασία για την υλοποίηση οφειλών από την οποία η ΔΕΗ προσδοκά να εισπράξει 400 έως 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αυτά προκύπτουν από δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στο περιθώριο τελετής για την υπογραφή της σύμβασης δανειοδότησης με την Παρευξείνια Τράπεζα, νωρίτερα σήμερα.
Π

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.