Χαιρετισμός της Σεμίνας Διγενή στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στον χαιρετισμό της στη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής του Κόμματος, επισήμανε:

«Επιτέλους Θεσσαλονίκη. Αλλάξαμε 2 φόρες την ημερομηνία αυτής της συγκέντρωσης για να διευκολύνουμε εκείνο το ντιμπέιτ που δεν έγινε ποτέ, αφού δε βόλευε καθόλου ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε τον κ. Μητσοτάκη. Τι να έλεγαν άλλωστε; Και μάλιστα έχοντας απέναντι το ΚΚΕ και κοιτώντας το στα μάτια.

Δεν υπάρχει κατάκτηση δικαιωμάτων και  ελευθεριών αυτού  του λαού, που να μη συνδέεται με αγώνες του ΚΚΕ.

Για περισσότερα από 100 χρόνια δεν υπήρξε προσβολή της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας, που το ΚΚΕ δεν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αντίστασης. Δες πόσο στοίχισε στη ζωή μας και στα κερδισμένα με αίμα και θυσίες δικαιώματα μας, η παραπλάνηση του κόσμου, από την λάθος εικόνα, που έδιναν οι  καθεστωτικοί φακοί στην Ιστορία, τους αγώνες και τις θέσεις αυτού του Κόμματος.

Δεν είμαστε ίδιοι με όλους αυτούς. Αυτοί είναι με τους λίγους και τους προνομιούχους. Εμείς με τους πολλούς, τους μη προνομιούχους. Είμαστε όλοι εδώ μαζί και δίπλα στο ΚΚΕ, γιατί σ’ αυτό ανήκουμε. Είμαστε με την πλευρά της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της συνέπειας, των αγώνων, των αρχών.

Είμαστε με το ΚΚΕ γιατί θέλουμε να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, μαζί με τους αυθεντικούς αριστερούς κι όχι με τους επικίνδυνα μεταμφιεσμένους, που διέσυραν το όνομα της αριστεράς, έστρωσαν το δρόμο για την δεξιά επέλαση κι ετοιμάζονται για νέες συμπράξεις, νέες εξυπηρετήσεις, νέα γκεστς.

Απορρίπτουμε κόμματα και διάττοντες αστέρες, τύπου Βελόπουλου και Βαρουφάκη, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών έστρωσε το δρόμο για το τρίτο μνημόνιο, μας χρέωσε δισεκατομμύρια κι  ήταν  ο εμπνευστής της κοροϊδίας του ελληνικού λαού. Θυμάστε τα λόγια του; “Να μην τους λέμε τρόικα να τους λέμε θεσμούς”, “όχι μνημόνιο, καλύτερα δανειακή σύμβαση”, τα  ζήσαμε. Λέμε όχι σε  τυχοδιώκτες κι ανθρώπους του συστήματος. Η ψήφος στον Βαρουφάκη είναι η πλέον συστημική ψήφος και όλες οι πολιτικές του θέσεις, είναι άκρως επικίνδυνες.

7 Ιούλη ψηφίζουμε τους έντιμους, τους ανιδιοτελείς, αυτούς που επί 101 χρόνια δεν μας πρόδωσαν ποτέ.

{youtube}3Gj5aVuFnDM{/youtube}

Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στη ζωή μας, στην αξιοπρέπειά μας, στους γονείς και κυρίως τα παιδιά μας, να αφήσουμε την Κυριακή το θέμα στην τύχη του.

Δεν θ’ απέχουμε. Θα είμαστε όλοι εκεί στην κάλπη, όπου θα συναντήσουμε 4 επικίνδυνους και αμετανόητους μνημονιακούς, 2 φασίστες ακροδεξιούς και το ΚΚΕ. Σας ρωτάω, σε ποιον απ’ όλους θα εμπιστευόμασταν τα κλειδιά του σπιτιού μας; Πείτε μου μόνο αυτό. Σαν να μην υπάρχουν τόσα άλλα λογικά επιχειρήματα, σαν να μην χρειαζόταν να επιστρατεύσουμε την πολύτιμη ιστορική μνήμη.

Ή θα μας το κατέκλεβαν ή θα γυρίζαμε και θα το είχαν πουλήσει ή θα το είχαν κάνει δωρεά στα παιδιά τους ή θα το είχαν μετατρέψει σε επιχείρηση κηραλοιφών, θαυματουργών μαντζουνιών ή και  όπλων.

Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε με κανέναν απ’ αυτούς, στο δρόμο της ΕΕ και του συστήματος, δεν συναντιόμαστε πουθενά μαζί τους και με την ζωή που ονειρευόμαστε, με τις ανάγκες ιδιαίτερα των νέων, με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Τους ξέρουμε,  τους ζήσαμε, τους πληρώσαμε, εμείς έχουμε ιστορική μνήμη. Άλιμονο σ’ όσους ξεχνούν γιατί αυτοί δεν θα μπορούν να έχουν λόγο για το παρόν και το μέλλον μας.

Όσοι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει, ας απεγκλωβιστούν από προκαταλήψεις. Κι όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, ας ψηφίσουν με λογική, αξιολογώντας πράξεις κι όχι λόγια, μελετώντας ιστορία. Για να γκρεμίσουμε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από παντού.

Στις 7 Ιούλη είναι στο χέρι μας να γίνει αυτό που θέλουμε εμείς. Να έχουμε ένα ισχυρό ΚΚΕ, τη μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση. Τη μόνη δύναμη που αν είναι ισχυρή, υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε κάποια πράγματα τώρα, όχι στο μακρινό και άγνωστο μέλλον. Με τη νίκη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.