Η Βερόνικα Μπακόλα μιλάει στο aVecnews.gr για την παράσταση “Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σήμερα στο aVecnews.gr φιλοξενούμε τη νέα ηθοποιό Βερόνικα Μπακόλα, που πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού” που παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο Φούρνος. Πάμε να δούμε τι λέει για το εργο….

Βερόνικα ας μιλήσουμε για το έργο του Γιάννη Κόκα

Η παράσταση εξιστορεί τις ζωές τεσσάρων κολλητών φίλων, οι οποίοι βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση της ζωής τους. Χωρίζουν, πρώτα ο ένας, ο Αλέξανδρος, κι ύστερα επηρεασμένοι βλέπουν την πραγματικότητα και ακολουθούν κι οι άλλοι τρεις. Μέσα από την ιστορία τους βλέπουμε μια μικρογραφία της σημερινής κοινωνίας, τις δυσκολίες που οι νέοι αντιμετωπίζουν και πως όλο αυτό τους ρουφάει και αφομοιώνεται πάνω τους και φανερώνεται μέσα από το πως μιλάνε μέχρι και το πως φέρονται. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο παίζει η φιλία μεταξύ ανδρών αλλά και ο έρωτας, ο έρωτας που χάθηκε, ο έρωτας που υποβόσκει στις σχέσεις φιλίας αλλά κι ο έρωτας που γεννιέται απ’ την αρχή.


Το έργο μιλάει για την ανδρική φιλία. Πιστεύεις ότι οι άνδρες χτίζουν πιο δυνατές σχέσεις σε σχέση με τις γυναίκες;

Πιστεύω πως αυτό είναι μία στερεότυπη αντίληψη. Όλα αυτά που σχολιάζονται για τις φιλίες μεταξύ γυναικών -τσακωμοί, ζήλιες κτλ- πιστεύω πως κάλλιστα μπορεί να προκύψουν και σε μια ανδρική φιλία. Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι η αφορμή αλλά από κει και πέρα όλα είναι θέμα χαρακτήρων και ανθρώπων και όχι φύλου. Για μένα το θέμα της παντοτινής φίλιας, είναι να έχεις την τύχη να συναντήσεις στη ζωή σου τους ανθρώπους που θα έχεις μαζί τους το απόλυτο συναισθηματικό ταίριασμα, όπως δηλαδή και στον έρωτα!

Ο  ήρωας στο έργο περνά από διάφορα στάδια για έναν έρωτα. Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχεις κάνει εσύ για τον έρωτα;

Νομίζω πως όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένος  δεν κάνεις τίποτα άλλο πέρα από θυσίες και το πιο όμορφο είναι οτι δεν το αντιλαμβάνεσαι ως θυσία, είναι κάτι φυσιολογικό και δεδομένο για σένα ό,τι κι αν κάνεις. Δεν ξέρω αν κάποια απ τις θυσίες μου είναι τόσο μεγάλη για να είναι αξιοσημείωτη. Μπορώ να σκεφτώ ίσως αυτό, το να μαζεύω ευρώ το ευρώ για να πάω να τον συναντήσω.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας ηθοποιός στην Ελλάδα του σήμερα;

Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι δυστυχώς δύσκολα μπορεί να βιοποριστεί μόνο από το θέατρο. Έτσι πρέπει να κάνει και κάτι άλλο που τον αποσπά από τον στόχο του.


Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Βρίσκομαι σε πρόβες για μια παράσταση που θα ανέβει τον Δεκέμβρη “Το χρυσόψαρο”, κείμενο και σκηνοθεσία Δημήτρη Νταούλη. Είναι μια υπέροχη αστυνομική κωμωδία. Ανυπομονώ!


Ρόλος ή έργο που ονειρεύεσαι να παίξεις;

Ονειρεύομαι πολύ μια μέρα να παίξω την Αντιγόνη του Σοφοκλή, είναι ένας ρόλος σύμβολο και πολύ μακριά από μένα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.