Αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία,κάτω τα χέρια απο την νεολαία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι μαθητές και οι φοιτητές  πραγματοποίησαν πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  με  την συμμετοχή χιλιάδων κόσμου. Μολότοφ και επεισόδια στο τέλος της πορείας απο αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια  στην Πάτρα και τα Χανιά. Πάνω από 5.000 άτομα βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου χωρίς να σημειωθούν προβλήματα καθ’ όλη την διάρκειά της.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία» με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την Βουλή.
Με την λήξη της πορείας, όμως, ξεκίνησαν να δημιουργούνται τα πρώτα έκτροπα στην περιοχή των Εξαρχείων, την ώρα που “βροχή” από μολότοφ έπεφταν στην Πάτρα ενώ ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στα Χανιά.
στα Εξάρχεια με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Ευτυχώς αρκετά περιορισμένα συγκριτικά με άλλες χρονιές, αλλά ταυτόχρονα… αρκετά για να αμαυρώσουν την μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου. Χωρίς προβλήματα η πορεία στην μνήμη του με συμμετοχή χιλιάδων κόσμου. Μολότοφ και επεισόδια και στην Πάτρα και τα Χανιά.
Στα Εξάρχεια τα επεισόδια ξεκίνησαν με τους γνωστούς – άγνωστους να ρίχνουν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα εκσφενδονίζονταν προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να “απωθούν” τους αντιεξουσιαστές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.