Οσκαρ 2020 ¨Σάρωσαν τα ”Παράσιτα”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Και ενώ όλοι περίμεναν στην αίθουσα Dolby Theatre  να σαρώσει τα βραβεία Οσκαρ η ταινία ”Joker”η νοτιοκορεάτικη ταινία ”Παράσιτα” έφερε την ανατροπή.Απέσπασε συνολικά 4 Οσκαρ… Η ταινία τα «Παράσιτα» (Parasite), υβρίδιο μαύρης σάτιρας, θρίλερ και αλληγορίας για την ζωή των προνομιούχων και των μη προνομιούχων στη σύγχρονη Σεούλ, ταινία που σύμφωνα με την κριτική της εφημερίδας The Wall Street Journal «είναι πάντα μπροστά από τον θεατή της, σε κάθε σεκάνς».
Συνολικά η νοτιοκορεάτικη ταινία απέσπασε 4 Οσκαρ.
Γράφτηκε ιστορία απόψε στα Οσκαρ καθώς είναι η πρώτη φορά που ξενόγλωσση ταινία παίρνει το Οσκαρ καλύτερης ταινίας.
Οσκαρ 2020 Καλύτερης Ταινίας: Παράσιτα.
Η Ρενέ Ζελβέγκερ έλαβε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ενσάρκωση της θρυλικής ερμηνεύτριας Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Τζούντι» (Judy).

Είναι το δεύτερο Όσκαρ για την τεξανή ηθοποιό, που είχε λάβει βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για την «Επιστροφή στο Cold Mountain» (Cold Mountain) το 2004 και ήταν υποψήφια τέσσερις φορές.

Ο πολύ μεθοδικός τρόπος με τον οποίο η Ζελβέγκερ μελέτησε για να μπορέσει να ενσαρκώσει την Γκάρλαντ, 50 χρόνια μετά τον θάνατό της — τα μαθήματα τραγουδιού, η σπουδή στην κινησιολογία της με τη βοήθεια χορογράφου… — της εξασφάλισαν ήδη μια Χρυσή Σφαίρα, ένα BAFTA κι ένα βραβείο της αμερικανικής ένωσης ηθοποιών (Screen Actors Guild). Η ταινία επικεντρώνεται σε μια πολύ δύσκολη της διάσημης τραγουδίστριας, όταν αγωνιζόταν να ξεπεράσει την κατάχρηση ουσιών, την κατάθλιψη, την αϋπνία, την οικονομική αστάθεια και δικαστικές μάχες για την κηδεμονία των παιδιών της.
Οσκαρ 2020 Α’ Ανδρικού Ρόλου: Χόακιν Φίνιξ

Αυτό είναι το πρώτο Οσκαρ για τον Χόακιν Φίνιξ, που θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του. Και πήρε το Οσκαρ για μια πραγματικά μοναδική ερμηνεία, για τον Joker.

Ο Χόακιν Φίνιξ όπως αναμενόταν έκανε μια ομιλία με κοινωνικό πρόσωπο, μίλησε για το ρατσισμό, για τα δικαιώματα των ζώων, για την ανισότητα. Μίλησε φυσικά για το περιβάλλον, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να σπαταλάμε τις πρώτες ύλες, και τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε την κατανόηση και την αγάπη για να γίνονται οι αλλαγές ευκολότερες για όλους. Δήλωσε ευγνώμων που του δόθηκαν δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή και τόνισε ότι ο δρόμος προς την εξηλέωση πρέπει να είναι κοινός. Δακρυσμένος, αναφέρθηκε στον αδελφό του, επίσης ηθοποιό, Ρίβερ Φίνιξ, που έφυγε από τη ζωή σε μικρή ηλικία από ναρκωτικά.
Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού: Ελτον Τζον για το I’ m gonna love me again από το το Rocketman.
Πρώτο Οσκαρ για το Joker απόψε. Θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει τουλάχιστον ένα ακόμη, με τον Χόακιν Φίνιξ να είναι το απόλυτο φαβορί για το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
Οσκαρ Μουσικής: Joker
Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας: Parasite!
Οσκαρ καλύτερου μακιγιάζ-μαλλιών: Bombshell
Τρίτο Οσκαρ για το 1917, μέχρι στιγμής!
Οσκαρ Οπτικών Εφέ: 1917
Οσκαρ 2020 Καλύτερου Μοντάζ: Ford v Ferrari
Οσκαρ Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας: Ρότζερ Ντίκενς για το 1917!
Πρώτο βραβείο για το 1917 απόψε, το οποίο θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί στις μεγάλες κατηγορίες.
Οσκαρ Μίξης Ηχου: Mark Taylor & Stuart Wilson για το 1917.
Οσκαρ Μοντάζ Ηχου: Ford v Ferrari
Ολόκληρο το Dolby Theater όρθιο για να χειροκροτήσει τον Εμινεμ. Η πρώτη φορά απόψε που σηκώθηκαν όλοι όρθιοι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.