Στον Εβρο ο Μητσοτάκης με επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών θα βρεθούν σήμερα μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έβρο και θα δουν από κοντά την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορα με την Τουρκία.

Θα παρακολουθήσουν την προσπάθεια που γίνεται από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας να θωρακίσουν τα ανατολικά σύνορα, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά, της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην προσπάθεια εισβολής χιλιάδων μεταναστών, που γίνεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου με την βοήθεια των τουρκικών αρχών.
Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στην ηγεσία της Eνωσης και τους εταίρους μας είναι ξεκάθαρο: «Η Ελλάδα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, κρατά μόνη της τα σύνορα της Ευρώπης». Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι να επισκεφθούν μαζί του το σημείο που οι ελληνικές δυνάμεις δίνουν την μάχη της αποτροπής. Ο στόχος διττός. Να αποκτήσουν οι ίδιοι εικόνα των όσων συμβαίνουν και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η Ευρώπη είναι παρούσα και θα στηρίξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα.

πηγή:iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.