Εφυγε απο τη ζωή ο Περικλής Κοροβέσης…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Π’εθανε ο  Περικλής Κοροβέσης.Ο συγγραφέας που είχε ξεσηκώσει τη νεολαία με το βιβλίο του ”Οι Ανθρωποφύλακες” την εποχή της Χούντας.Το 1969 είχε κυκλοφορήσει κρυφά και περιέγραφε τα βασανιστήρια που είχε υποστεί και ο ίδιος.Ενα βιβλίο που κυκλοφόρησε σε πολλές ξένες γλώσσες .

 

Ο Έλληνας λογοτέχνης, ποιητής,  και μαχητής  της αριστεράς, είχε γεννηθεί  στις 20 Ιουλίου το 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

Σπούδασε θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη. Σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι.

Μετείχε από μικρή ηλικία στο κίνημα της αριστεράς και επί χούντας φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Το πρώτο και πιο γνωστό του βιβλίο είναι οι Ανθρωποφύλακες (1969), όπου περιγράφονται τα βασανιστήρια στα οποία προέβαινε η Χούντα των Συνταγματαρχών, αποτυπώνοντας και την προσωπική του εμπειρία.

Αρχικά κυκλοφόρησε κρυφά, αλλά αργότερα μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Έκτοτε δημοσίευσε και άλλα βιβλία, όπως η Αριστερή Ανακύκλωση, οι Παράπλευρες καθημερινές απώλειες, οι Γυναίκες ευσεβείς του πάθους, Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική, Στο κέντρο του περιθωρίου  Εκτός από πεζά, συνέγραψε και θεατρικά έργα (π.χ Tango Bar), αλλά και παιδικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.