Ν. Χαρδαλιάς: Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με την μάσκα

Ο Χαρδαλιάς στη μια
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας τακτικής ενημέρωσης για τον Covid-19, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα λιανικής, τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κλπ), κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια.

Παράλληλα το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ασανσέρ, πλοία, αεροπλάνα καθώς και σε καταστήματα εστίασης για τους εργαζόμενους.

Ο υφυπουργός απηύθυνε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν υπάρχει δυνατότητα για τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων ενώ ανέφερε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 150 ευρώ.

«Η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι «ο ιός είναι ακόμα εδώ», ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός μέχρι τις 26 Ιουλίου τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι 4.193 ενώ τα ενεργά ανέρχονται σε 429. Παράλληλα, από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου ο αριθμός εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 1.294.798 άτομα ενώ έχουν διεξαχθεί συνολικά από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου ανά πύλη εισόδου στη χώρα 171.138 έλεγχοι (τεστ COVID-19). Συνολικά ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου σε 344. Ειδικά για τα εισαγόμενα κρούσματα είπε ότι οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι αυτές των Βαλκανίων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.