Τελέστηκε στο Γραμματικό το 15ο μνημόσυνο των θυμάτων της “Helios”

2020 08 14 at 17 32 46
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Κραυγάζουν ακόμα οι βουνοπλαγιές στο Γραμματικό, κραυγάζουν τα δέντρα, κραυγάζουν  και οι καρδιές όσων έμειναν πίσω να θρηνούν για τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους  που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της Εταιρίας “Helios”  στις 14  Αυγούστου του 2005.

Το νήμα της ζωής για 121 συνανθρώπους μας, από την Κύπρο και την Ελλάδα,  κόπηκε στις 12:03 το μεσημέρι μέσα στα συντρίμμια του μοιραίου Μπόϊνγκ της  Ήλιος.

Οι μνήμες τους άσβεστες. Ο πόνος τους γαντζωμένος πάνω στο αμυδρό τους χαμόγελο. Μα, με ποια σταθμά να μετριάσουν τα δυο.  Πώς να καταλαγιάσει ο καημός τους όταν τα εισαγγελικά πορίσματα δεν τιμώρησαν κανέναν υπεύθυνο…

15ο μνημόσυνο θυμάτων Αεροπορικού
Φωτογραφιες: Λαμπριάνα Κυριακού
15ο Ετήσιο μνημόσυνο:

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από εκείνη την αποφράδα μέρα. Λόγω της πανδημίας, λίγοι ήταν οι συγγενείς των θυμάτων που ανηφόρησαν προς την πλαγιά του Γραμματικού, για να τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο  στη μικρή εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που χτίστηκε στο χώρο της συντριβής, στη μνήμη των θυμάτων.

2020 08 14 at 17 50 19

Η μετάβαση των συγγενών των θυμάτων από την Κύπρο δεν κατέστη δυνατή φέτος για πρώτη φορά, λόγω των μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Του μνημόσυνου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος, ο οποίος έκανε έκκληση στους πιστούς, να ακούνε τους επιστήμονες, και να τηρούν πιστά  τα μέτρα για έξι μήνες. Γιατί μόνο με την τήρηση των μέτρων αυτών  θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτόν τον ιό που μας ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, κ. Κυριάκος Κενεβέζος

2020 08 14 at 17 58 36

2020 08 14 at 18 06 19

 

 

 

Λαμπριάνα Κυριακού

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.