Στις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία…

Sxoleio
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται από τις αρχές Αυγούστου έως και σήμερα, στην κυβέρνηση θεώρησαν ότι δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί η έναρξη των σχολικών μονάδων για αργότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τους ειδικούς όσο αφορά το καθεστώς λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη για χρήση μάσκας από τους μαθητές και το μόνο που απομένει είναι να αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, από ποια ηλικία και μετά θα είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Στο «τραπέζι» είναι και τα εκ περιτροπής μαθήματα με στόχο να μην υπερβαίνουν τους 15 μαθητές ανά τάξη.

«Έχουμε μια χρονιά μπροστά μας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, στις 7 του μήνα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος  Πέτσας, προσθέτοντας  πως «θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά…».

Και συνέχισε: «…ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα».

Ο κ. Πέτσας στο Open τόνισε ότι έχει «κλειδώσει» η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων  αλλά και πως η κυβέρνηση εργάζεται  για την αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, «προκειμένου να μπούμε στο Φθινόπωρο με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.